Βατικανό: Ο Πάπας δεν απειλείται από το Ισλαμικό Κράτος

Δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία να τεκμηριώνουν πως υπάρχουν «απειλές των ισλαμιστών» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εναντίον του πάπα Φραγκίσκου, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι.

«Ανησυχούμε όλοι μας για το θέμα του ΙΚ και όσα συμβαίνουν στην Μέση Ανατολή, αλλά δεν έχουν προκύψει συγκεκριμένες ανησυχίες ή απειλές που να έχουν οδηγήσει στη λήψη ειδικών μέτρων», επισήμανε ο Λομπάρντι.

Σε συνέντευξή του ο πρέσβης του Ιράκ στην Αγία Έδρα δήλωσε ότι «ο πάπας διατρέχει σοβαρό κίνδυνο» και ότι «οι απειλές του ΙΚ είναι σοβαρές».

Παρά ταύτα ο ίδιος κάλεσε τον ποντίφικα να επισκεφθεί το Ιράκ για να στείλει ένα μήνυμα εναντίον της τρομοκρατίας και στήριξης των χριστιανών στη χώρα αυτή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού είπε ότι για το ταξίδι του Αργεντινού πάπα στην Αλβανία —το οποίο θα πραγματοποιηθεί την 21η Σεπτεμβρίου— δεν έχουν ληφθεί πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας από τα συνηθισμένα και ο Φραγκίσκος θα χρησιμοποιήσει για τις μετακινήσεις του ένα ανοικτό τζιπ, χωρίς αλεξίσφαιρα τζάμια.

Ο Λομπάρντι διέψευσε κατηγορηματικά ενδεχόμενες απειλές εναντίον του πάπα στην Αλβανία που, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, φέρεται ότι προέρχονται από ισλαμιστές συμπαθούντες του Ισλαμικού Κράτους.

«Όχι, δεν γνωρίζω τίποτε τέτοιο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να μας οδήγησε σε τροποποιήσεις του προγράμματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Θα επιβιβασθεί στο (ανοιχτό) τζιπ που χρησιμοποιεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Εξακολουθεί να επιμένει να μην υπάρχουν εμπόδια ανάμεσα σ' αυτόν και το πλήθος», υπογράμμισε ο ιερέας Λομπάρντι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα