Θα παραμείνει στη φυλακή ο δολοφόνος του Τζον Λένον

Απορρίφθηκε η όγδοη αίτηση αποφυλάκισης του Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, του δολοφόνου του Τζον Λένον, όπως ανακοίνωσαν το Σάββατο οι αρχές της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. «Η αίτηση απορρίφθηκε. Αφού την εξέτασε, η επιτροπή αποφάσισε πως, αν αφεθείτε ελεύθερος τώρα, υπάρχει εύλογη πιθανότητα ότι δεν θα ζήσετε σε ελευθερία χωρίς να παραβιάσετε και πάλι το νόμο, και η απελευθέρωσή σας θα ήταν ασυμβίβαστη με την ευημερία της κοινωνίας », ανέφερε η επιτροπή αναθεώρησης ποινών.

Την Τετάρτη, τα μέλη της επιτροπής είχαν υποβάλει μέσω τηλεδιάσκεψης ερωτήσεις στον 59χρονο Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, ο οποίος απαντούσε από το κελί του στη φυλακή υψηλής ασφαλείας του Ουέντε, στο Όλντεν, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Το νέο αίτημά του έχει ήδη προγραμματισθεί για τον Αύγουστο του 2016, σύμφωνα με τις σωφρονιστικές αρχές.

Ο Τσάπμαν δολοφόνησε τον Τζον Λένον έξω από την πολυκατοικία του διάσημου μουσικού στις 8 Δεκεμβρίου 1980, στη Νέα Υόρκη. Πυροβόλησε πέντε φορές εναντίον του τραγουδιστή, ενώ αυτός επέστρεφε στο σπίτι του με τη σύζυγό του, την Γιόκο Όνο, γύρω στις 22:50 (τοπική ώρα). Ο θάνατος του Λένον διαπιστώθηκε στις 23:15 στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι η Γιόκο Όνο αντιτίθεται σφόδρα στην απελευθέρωση του Τσάπμαν. Ο τελευταίος καταδικάσθηκε το 1981 σε ποινή από κάθειρξη 20 ετών μέχρι ισόβια. Από το Δεκέμβριο του 2000 θα μπορούσε να αποφυλακισθεί και έκτοτε ζητάει μάταια κάθε δύο χρόνια την απελευθέρωσή του.

Θα παραμείνει στη φυλακή ο δολοφόνος του Τζον Λένον

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα