Φονικές πλημμύρες πλήττουν τη Χιροσίμα. Τουλάχιστον 18 οι νεκροί

Δραματικά αυξήθηκε τις τελευταίες ώρες ο αριθμός των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες και τις τρομερές κατολισθήσεις που ακολούθησαν στη Χιροσίμα της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας.

Όπως μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής της ζωής τους και άλλοι 13 αγνοούνται στην ιστορική ιαπωνική πόλη που πληρώνει πολύ βαρύ φόρο σε ανθρώπινα θύματα εξ αιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης νωρίτερα είχαν ανακοινώσει το θάνατο τεσσάρων ατόμων, αλλά όπως εκτιμούσαν δεν είχαν πλήρη εικόνα της καταστροφής καθώς ήταν πολύ δύσκολη η καταγραφή των επιπτώσεων από τις κατολισθήσεις μέσα στη νύχτα. Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκαν εικόνες βιβλικής καταστροφής στην ιαπωνική πόλη.

Η δημόσια ιαπωνική τηλεόραση NHK έδειξε εικόνες από τις καταστροφές με ερειπωμένα σπίτια και δρόμους θαμμένους στη λάσπη.

Αρκετοί κάτοικοι έπρεπε να απομακρυνθούν με εναέρια μέσα από τις καταστραμμένες περιοχές. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία μεγάλα κομμάτια γης ξεκόλλησαν από τους λόφους και κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Όπως έγινε γνωστό τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στη Χιροσίμα καταγράφηκαν ποσοστά βροχής που ξεπέρασαν τα 100 χιλιοστά ανά ώρα.

Οι περιφερειακές αρχές της Χιροσίμα ζήτησαν από την κεντρική εξουσία στο Τόκιο την άμεση αποστολή στρατιωτικών στρατευμάτων για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης πολιτών.