Νεκρός ο Στεφανάκης, δολοφόνος της Φαίης Μπλάχα: Το απίθανο σενάριο που είχαν σκαρφιστεί με την αδερφή της

Νεκρός ο Στεφανάκης, δολοφόνος της Φαίης Μπλάχα: Το απίθανο σενάριο που είχαν σκαρφιστεί με την αδερφή της

Ο θάνατος του δολοφόνου της Φαίης Μπλάχα, του 37χρονου Βαγγέλη Στεφανάκη, ο οποίος είχε πάρει άδεια από τη φυλακή και πέθανε από έμφραγμα σε σπίτι φίλου του, ξύπνησε μαύρες μνήμες από το ερωτικό τρίγωνο της Νέας Μάκρης, τον Απρίλιο του 2013.

Ο Στεφανάκης, 25 ετών τότε, είχε σχέση με την 23χρονη Φαίη Μπλάχα, ωστόσο είχε ερωτικές επαφές και με την κατά 9 χρόνια αδερφή της, Μαριαλένα. 

Η Φαίη είχε μάθει για την απιστία του συντρόφου της και είχαν πάει να συζητήσουν, γιατί είχε μάθει πως εκείνο το βράδυ οι δυο τους θα έβγαιναν. Όταν λογομάχησαν γερά και ο Στεφανάλης κυριολεκτικά την σκότωσε στο ξύλο. Σήκωνε βάρη, γνώριζε πολεμικές τέχνες και κατάφερε πολύ σοβαρές κρανιογκεφαλικές κακώσεις, με μπουνιές και κλωτσιές στην κοπέλαη οποία είχε μείνει για μέρες στην Εντατική διασωληνωμένη, ωστόσο δεν είχε καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.

 «Η Μαριαλένα ήθελε να χωρίσω την Φαίη. Είχε γίνει μια χαζομάρα μεταξύ μας, ένα βράδυ. Το είπαμε στη Φαίη αλλά εκείνη δεν μπορούσε να το ξεπεράσει. Δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό στο κοριτσάκι μου» είχε πει τότε ο Στεφανάκης στην απολογία του. «Εκείνο το βράδυ τσακωνόμασταν με την Φαιή. Με χτύπησε και την χτύπησα και εγώ. Θόλωσα. Την χτύπησα με τα δυο μου χέρια με χαστούκια. Ζητώ συγγνώμη για μια ακόμη φορά. Δεν είμαι δολοφόνος...Δεν είμαι αυτό που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ» έλεγε τότε προσπαθώντας να δείξει μεταμέλεια για το έγκλημα που είχε κάνει και ένα «καλό» πρόσωπο.

Φαίη Μπλάχα: «Χτύπησε στον προφυλακτήρα»
Ο Στεφανάκης γρήγορα υιοθέτησε μία υπερασπιστική γραμμή, πως απλά ανταπέδωσε το χαστούκι που του έριξε η κοπέλα και όταν την βάρεσε εκείνη έπεσε και χτύπησε με το κεφάλι της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.

 Ιατροδικαστικά βέβαια δεν μπορούσε να σταθεί κάτι τέτοιο με την κοπέλα να έχει σοβαρά χτυπήματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της. 

Φαίη Μπλάχα: Την πήγε σε φίλο του αντί στο νοσοκομείο
Όταν η Φαίη έπεσε αναίσθητη κάτω, ο δολοφόνος Στεφανάκης, ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, αντί να την πάει γρήγορα στο νοσοκομείο, την έβαλε στο αυτοκίνητο και πήγε στο σπίτι ενός φίλου του. Εκεί μίλησαν με ακόμα έναν φίλο τους και τότε την μετέφεραν - ύστερα από πολύ μεγάλη καθυστέρηση- στο νοσοκομείο. 

Αυτό που είχαν στήσει οι τρεις φίλοι ήταν το σενάριο του ατυχήματος, στο οποίο έπαιξε στη συνέχεια ρόλο και η αδερφή της Φαίης, Μαριαλένα. 

 Όλοι μαζί αποφάσισαν να πουν στην Αστυνομία αλλά και στον πατέρα των κοριτσιών, πως η Φαίη βρέθηκε χτυπημένη από αυτοκίνητο. 

Το απίθανο σενάριο μάλιστα που σκαρφίστηκαν ήταν πως ο τρίτος άντρας, ο δεύτερος φίλος του Στεφανάκη δηλαδή, οδηγούσε και ξαφνικά είδε την Φαίη χτυπημένη, την οποία γνώριζε φυσιογνωμικά. Όταν την πλησίασε τον αναγνώρισε και αυτή και του ψέλισσε «Βαγγέλης», καταλαβαίνοντας πως δεν είχε κάνει λάθος και όντως ήταν η κοπέλα του φίλου του. 

Φαίη Μπλάχα: Ένοχη για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία
Αυτό είχε καταθέσει και η αδερφή της Φαίης, η Μαριαλένα, η οποία δεν έγινε φυσικά πιστευτή και το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία, καθώς απέκρυψε τα πραγματικά περιστατικά και φέρεται να έπεισε τους εμπλεκομένους στην υπόθεση να πουν ψέματα ότι η αδελφή της βρέθηκε τυχαία πεσμένη στην άκρη του δρόμου. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών και 6 μηνών με αναστολή.

 
Ο Στεφανάκης μετά το νοσοκομείο επέστρεψε στο σπίτι του και... κοιμήθηκε! Μετά τον θάνατο της Φαίης κρυβόταν για καιρό μέχρι που παραδόθηκε. Καταδικάστηκε σε ισόβια για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Αρχικά είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών, αλλά ασκήθηκε αναίρεση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία έγινε δεκτή.

.reader

Διαβάστε ακόμα: Κως: 79χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι στη σύζυγό του – Απειλούσε και τον γαμπρό του

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα