Οι εκδηλώσεις μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου κορυφώνονται σήμερα με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, σηματοδοτώντας 51 χρόνια από την ιστορική αυτή στιγμή.
Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώνονται από το πρωί στο Πολυτεχνείο, κρατώντας λουλούδια και κόκκινα γαρύφαλλα, για να τιμήσουν τη μνήμη των αγωνιστών που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της εξέγερσης, αφήνοντας ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία της χώρας. Μαζί με τα παιδιά τους, οι γονείς περπατούν με σεβασμό, διατηρώντας ζωντανή τη μνήμη του αγώνα για τη Δημοκρατία.
Δάφνινο στεφάνι κατέθεσε νωρίς το πρωί ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, στη μνήμη όσων αγωνίστηκαν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας από την χούντα.
«Ήθελα να πω, με αφορμή αυτήν την τιμή, ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν ήταν μόνο μια κορυφαία πράξη αντίστασης κατά της δικτατορίας, προερχόμενη από τη νεολαία κυρίως, ήταν και μία τήρηση, μία συμμόρφωση προς το καταλυθέν Σύνταγμα από τη δικτατορία», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.
Στεφάνι κατέθεσε και αντιπροσωπεία από το απελευθερωτικό Παλαιστινιακό κίνημα.
Οι πόρτες του Πολυτεχνείου θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις 13:00, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.
πηγή: MEGA TV
Διαβάστε ακόμα: Πότε είναι το Halloween 2025 – Η ιστορία και τα έθιμα της πιο τρομακτικής γιορτής