Δήμος Αθηναίων: Χαρακτηριστικά μαφίας είχε το κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες

Δήμος Αθηναίων: Χαρακτηριστικά μαφίας είχε το κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες

Δομή και λειτουργία που παραπέμπει σε εγκληματική οργάνωση είχε υιοθετήσει το κύκλωμα των διεφθαρμένων δημοσιών υπαλλήλων που για τουλάχιστον 1,5 χρόνο εκβίαζαν επιχειρηματίες και αποσπούσαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Δομή μαφίας είχαν οι 14 δημόσιοι υπάλληλοι, που εκβίαζαν επιχειρηματίες εστίασης, ξενοδόχους ακόμα και ιδιοκτήτες περιπτέρων.

Κατέγραφαν τα πάντα, τα ποσά που εισέπρατταν, όσα επρόκειτο να εισπράξουν από τους εκβιασμούς. Τις ημερομηνίες, τα ποσοστά τους από την μοιρασιά.

Σημειώσεις «φωτιά»

28/04/2023: Υπόλοιπο οφειλής προς δημοτική 1000 ευρώ
-Αμοιβή Σπύρου: 2500 ευρώ
-Αμοιβή Νάνσυς: 250 ευρώ

27/04/2023
Δημοτική 500 ευρώ έναντι

Η δράση του κυκλώματος υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων, του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Αττικής δεν είχε περιοριστεί στην πρωτεύουσα. Όπως αποκαλύπτεται, είχαν εξαπλωθεί και σε προάστια, ακόμη και στο Νησί των Ανέμων.

30/7/2023
«Έδωσα στην Αναστασία από μόνη μου για τη δουλειά που έχει κάνει 1500 ευρώ (τα οποία είναι εντός της συμφωνίας των 10.000 ευρώ που είχαμε κάνει)».

«Οι έλεγχοι γινόντουσαν κανονικά όπως έπρεπε να γίνουν. Τώρα αν κάποιος πήγαινε μόνος του μετά τον έλεγχο και κανονίζεται οτιδήποτε είτε πέρναγε από το χέρι του κι αν περνάει από το χέρι του για να γίνει οποιαδήποτε άλλη διαδικασία, δεν μπορεί να το ξέρει ο υπάλληλος που πάει να κάνει τον έλεγχο», είπε ο Δημήτρης Παρασκευής, γεν. Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δ. Αστυνομίας.

Θράσος και… καρατόμηση

Ως άμεσα εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα των εκβιαστών φέρονται δύο υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε κομβικές θέσεις του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο επίορκος υπάλληλος έχει καταγραφεί να ζητά παραπάνω χρήματα για… να πάει διακοπές.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Πάμε ένα τριχίλιαρο;
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ: Μμμ νομίζω δύο είναι καλύτερα εδώ.
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Βάλε λίγο παραπάνω, καλοκαίρι να πάμε για διακοπές ρε.

«Λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Οι διάλογοι που έχουν καταγραφεί είναι χαρακτηριστικοί της δράσης, αλλά και του θράσους τους.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ 1: Αυτός είναι και μ…. προσπαθεί να το παίξει. Ε αυτός έχει σαν μηχανικό αυτόν που είχε αναλάβει τον Νίκο που ξέρει ο Αργύρης που είναι στο ΠΑΣΟΚ, που σου ‘χα πει. Δεν θυμάμαι το επίθετο μπράβο.
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ 2: Μμμ.
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ 1: Προσπαθεί ρε παιδί μου , να τη βγάλει τζάμπα και να σε πείσει ότι είναι, ότι είναι όλα σωστά.

Σε αργία είχαν τεθεί τα δύο στελέχη νωρίτερα από το υπουργείο Πολιτισμού.

«Οι ανωτέρω υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού.

Και οι 14 συλληφθέντες αύριο αναμένεται να απολογηθούν.

 πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα