Δίκη για το Μάτι: Ξανά στο εδώλιο 21 κατηγορούμενοι μετά την απόφαση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων

Δίκη για το Μάτι: Ξανά στο εδώλιο 21 κατηγορούμενοι μετά την απόφαση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων

Από το μηδέν ξεκίνησε από χθες η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 21 κατηγορούμενους να κάθονται ξανά στο εδώλιο. Ηχηρές απουσίες της Ρένας Δούρου, του Ηλία Ψινάκη και του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής από το δικαστήριο.

Δυόμιση μήνες μετά την πρωτόδικη απόφαση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, άρχισε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, από μηδενική βάση η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τα 104 θύματα.

Δεκάδες συγγενείς θυμάτων και εγκαυματίες, έδωσαν το παρών στη δικαστική αίθουσα, ζητώντας απόδοση δικαιοσύνης.

Η πρώτη συνεδρίαση αναλώθηκε σε διαδικαστικά ζητήματα με τους συγγενείς των νεκρών και τους εγκαυματίες να υποβάλουν παραστάσεις υποστήριξης της κατηγορίας ενώ αντικαταστάθηκε και ένα αναπληρωματικό μέλος της σύνθεσης του δικαστηρίου το οποίο έκανε δήλωση αποχής.

Ηχηρές απουσίες
Στο εδώλιο, στην πρώτη συνεδρίαση, κάθισαν οι 14 εκ των 21 κατηγορουμένων στην υπόθεση με τους υπόλοιπους επτά να παρίστανται δια πληρεξουσίων συνηγόρων.

Ηχηρές ήταν οι απουσίες από τη δικαστική αίθουσα των κατηγορουμένων πρώην αρχηγών του ΠΣ, Σωτήρη Τερζούδη και Βασίλη Ματθαιόπουλου, της πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου και του πρώην δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη.

Η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα με το δικαστήριο να προχωρά στον διορισμό δικηγόρου στον πρώην διοικητή του συντονιστικού του πυροσβεστικού σώματος, Ιωάννη Φωστιέρη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα