Αττική: Αποκαλυπτικοί διάλογοι του κυκλώματος δημοτικών υπαλλήλων που εκβίαζε επιχειρηματίες

Αττική: Αποκαλυπτικοί διάλογοι του κυκλώματος δημοτικών υπαλλήλων που εκβίαζε επιχειρηματίες

Σοκάρουν οι συνομιλίες των επίορκων δημόσιων υπαλλήλων, μελών ενός αδίστακτου κυκλώματος που εκβίαζαν περιπτερούχους και καταστηματάρχες εστίασης στην Αθήνα.

Άρτια οργανωμένοι. Οι αρμοδιότητες του κυκλώματος μοιρασμένες, και όπως φαίνεται από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, οι 14 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, που εκβίαζαν καταστηματάρχες και χρηματίζονταν ήταν θρασύτατοι.

Οι συνομιλίες που «καίνε» τους υπαλλήλους

Κατηγορούμενος: Πάμε ένα τριχίλιαρο;

Κατηγορούμενη: Μμμ νομίζω δύο είναι καλύτερα εδώ.

Κατηγορούμενος: Βάλε λίγο παραπάνω, καλοκαίρι να πάμε για διακοπές ρε.

Από την έρευνα έχει προκύψει πως τουλάχιστον από τις αρχές του 2023 μαγαζιά εστίασης, περίπτερα και ξενοδοχεία ήταν έρμαια στα νύχια του κυκλώματος.

Μέσα σε 4 μήνες ταυτοποιήθηκαν από το Εσωτερικών Υποθέσεων 47 περιπτώσεις.

Κατηγορούμενη: Περίμενε να σου πω τις ημερομηνίες γιατί τα έχω συμπληρώσει, δεν κάνω λάθος. 22 του μηνός 1.000, 29 του μηνός 1.250 ευρώ. Και μετά το Πάσχα.

Καταστηματάρχης: Τα 1.000 για το Υγειονομικό είναι αυτά; Εντάξει.

Γνωστό το «παιχνίδι» των εκβιασμών

Το πελατολόγιο της εγκληματικής οργάνωσης αρκετά μεγάλο. Μέσα σε 4 μήνες η λεία έφτανε περίπου τις 450.000€.

Όπως αποκαλύπτει στο MEGA παλιός υπάλληλος της αυτοδιοίκησης το «παιχνίδι» των εκβιασμών και τις δοσοληψίας είναι δυστυχώς γνωστό.

«Ποτέ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν βάζεις το χέρι σου στη φωτιά, διότι εμπλέκονται πολλοί παράγοντες που εμπλέκονται, οι υπάλληλοι οι οποίοι έχουνε σχέση με το δοσοληψίες. Μην κάνουνε όλοι τώρα ότι δεν ξέρουνε για τι μιλάμε ή τους είναι άγνωστη λέξη ρουσφέτι και υπάρχει αυτή η δυνατότητα να υπάρξουν παράνομες δοσοληψίες οι γνωστές μίζες. Γενικά αν κάποιος θελήσει να μπει σε αυτήν την αντίληψη μπορεί να το κάνει».

Μέσα από τους διαλόγους που «καίνε» τους 14 συλληφθέντες, προκύπτει ότι όσοι επιχειρηματίες έδιναν χρήματα, αντιμετωπίζονταν διαφορετικά.

Κατηγορούμενη: Θέλω στη μιάμιση να μου ανοίξει κάποιος γιατί θα ‘ρθω με το υγειονομικό για έλεγχο.

Καταστηματάρχης: Τί να του πω, να καθαρίσει τίποτα, να κάνει τίποτα;

Κατηγορούμενη: Αφού τους πληρώνουμε τί να καθαρίσει.

«Έχουν σχηματιστεί ήδη δικογραφίες για τους 14 είναι κι άλλη γενιά που σχηματίζονται δικογραφίες αλλά δεν είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αλλά συμμετείχαν σε ένα δεύτερο με ένα δεύτερο ρόλο», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Περίεργες συμπεριφορές είχαν γίνει αντιληπτές και από τη νέα διοίκηση του Δήμου χωρίς ωστόσο να έχουν βρει στοιχεία.

«Είχανε κάποιες προβληματικές συμπεριφορές στην πολεοδομία . Για την πολεοδομία μπορώ να μιλήσω σίγουρα που είχαμε εντοπίσει αλλά δεν είχαμε κάποια στοιχεία προκειμένου να κινηθεί κάποια διαδικασία», είπε ο Βασίλειος Μπόκος, γεν. γραμματέας Δ. Αθηναίων

Οι συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν την Τετάρτη.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα