Θερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν τη Δευτέρα 8/7 – Ποια Κυριακή θα είναι τα ανοιχτά μαγαζιά

Θερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν τη Δευτέρα 8/7 – Ποια Κυριακή θα είναι τα ανοιχτά μαγαζιά

Η αγορά περιμένει πώς και πώς την έναρξη των θερινών εκπτώσεων 2024, που γίνεται τη Δευτέρα (08/07), προκειμένου να πάρει μια βαθιά ανάσα.

Συγκεκριμένα, η περίοδος των θερινών εκπτώσεων 2024 θα διαρκέσει μέχρι την 31η Αυγούστου. Μάλιστα, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά την πρώτη Κυριακή αυτής της περιόδου, δηλαδή την Κυριακή (14/07), και το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας τους είναι 11 π.μ. με 8 μ.μ..

Τι να προσέξουν οι καταναλωτές στις θερινές εκπτώσεις 2024

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης υπενθυμίζει ότι σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής υποδεικνύεται η προγενέστερη τιμή που εφάρμοζε ο έμπορος για καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής. Συμπληρωματικά, να χρησιμοποιείται ποσοστό π.χ. «20% έκπτωση».

Ακόμα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος των 30 ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής. Έτσι, πρέπει να επιδεικνύεται ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των διατάξεων περί εκπτώσεων και μειωμένων τιμών, καθώς οι κυρώσεις είναι βαριές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 21 ν. 4177/2013, σε όσους παραβαίνουν το νόμο επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ. Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις αποδειχτεί ότι είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι μικρότερο των 20.000 ευρώ.

πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα