Δήμος Αθηναίων: Συνελήφθησαν 14 δημοτικοί αστυνομικοί και υπάλληλοι – Εκβίαζαν καταστηματάρχες

Δήμος Αθηναίων: Συνελήφθησαν 14 δημοτικοί αστυνομικοί και υπάλληλοι – Εκβίαζαν καταστηματάρχες

Υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας και διοικητικοί υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για εκβιασμό.

Για υπόθεση εκβιασμού και χρηματισμού καταστηματαρχών συνελήφθησαν 14 άτομα υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων αλλά και δημοτικοί αστυνομικοί.

Οι συλληφθέντες φέρονται να εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Αθήνας για να τους δίνουν χρήματα προκειμένου να μην πραγματοποιούν ελέγχους και – αν το έκαναν – να μην βεβαιώνουν πρόστιμα για τις παραβάσεις που θα έβρισκαν.

Ο ειδικός αστυνομικός ερευνητής, Σταύρος Μπαλάσκας επεσήμανε: «Με αυτόν τον τρόπο «γεννιέται» η μαφία της δημοτικής αστυνομίας. Αυτό είναι καθαρό «μπραβιλίκι». Δέκα τέσσερα άτομά μεταξύ αυτών και ανώτερος αξιωματικός της δημοτικής αστυνομίας. Και βεβαίως ερευνάται και το εάν το θέμα επεκτείνεται και σε σημαντικά πολιτικά στελέχη. Βρέθηκε σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ και αναζητούνται και άλλα χρήματα. Αυτά τα είχαν «μαύρα» στο σπίτι και σε έναν λογαριασμό ο ένας εξ αυτών».

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα