Χαλκιδική: Έκοψε τα φτερά παπαγάλων για να τους φωτογραφίζει με περαστικούς – Πρόστιμο 20.000 ευρώ

Χαλκιδική: Έκοψε τα φτερά παπαγάλων για να τους φωτογραφίζει με περαστικούς – Πρόστιμο 20.000 ευρώ

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλείται να βάλει ένας ιδιοκτήτης παπαγάλων, ο οποίος φέρεται να είχε στήσει ολόκληρη επιχείρηση γύρω από τα εντυπωσιακά πουλιά στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, όλα αποκαλύφθηκαν την Τρίτη (2.7.2024) όταν οι Αρχές μετά από καταγγελία έφτασαν στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής και διαπίστωσαν ότι ένας άνδρας που είχε στην κατοχή του δύο παπαγάλους, έβγαζε φωτογραφίες με το αζημίωτο όποιον περαστικό ενδιαφερόταν.

Ο ιδιοκτήτης των παπαγάλων Makaw έβαζε τους παπαγάλους στον ώμο των περαστικών και τους έβγαζε φωτογραφία και χρέωνε 10 ευρώ.

Ωστόσο, το εξοργιστικό είναι ότι ο ιδιοκτήτης είχε φροντίσει να κόψει τα φτερά τους, ώστε τα όμορφα πουλιά να μην μπορούν να πετάξουν…

Οι Αρχές του επέβαλαν πρόστιμο 20.000 ευρώ και του αφαίρεσαν τους παπαγάλους. 

Η ανάρτηση του Animal Rescue and Defense Squad

«Εχθές συμμετείχαμε ενεργά σε μία εξαιρετικά καλοστημένη επιχείρηση η οποία είχε και την καλύτερη έκβαση μαζί με την Ελληνική Αστυνομία Τμήμα Κασσανδρείας, το Δασαρχείο Χαλκιδικής, το Δήμος Κασσάνδρας.

Με την άψογη συνεργασία όλων μας με εντολή εισαγγελέα αφαιρέθηκαν δύο παπαγάλοι Macaw, τους οποίους χρησιμοποιούσανε για κερδοσκοπικό σκοπό στην παραλία Πευκοχωρίου.

Κατατέθηκε μήνυση για Όρους ευζωίας και παθητική κακοποίηση και με εντολή του Εισαγγελέα Χαλκιδικής τα ζώα αφαιρέθηκαν και φυσικά βεβαιώθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του 4830/2021 ύψους 20.000 €.

Ας ελπίσουμε να βοηθήσουμε έτσι να υπάρξει μείωση του φαινομένου της χρήσης των ζώων για κερδοσκοπία».

Πηγή: newsit.gr
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα