Εθνική Αθηνών - Κορίνθου: Σημειωτόν τα οχήματα, ουρές και ταλαιπωρία για τους οδηγούς (βίντεο)

Εθνική Αθηνών - Κορίνθου: Σημειωτόν τα οχήματα, ουρές και ταλαιπωρία για τους οδηγούς (βίντεο)

«Θα πάρει μήνες η αποκατάσταση», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας που βρέθηκε στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου.

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία για πολλούς οδηγούς, το Σάββατο (08/06), στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου μετά την έκρηξη βυτιοφόρου, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής (07/06), και πρόκαλεσε την κατεδάφιση της γέφυρας στην περιοχή του Ισθμού. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το Σαββατοκύριακο των ευρωεκλογών, επομένως πολλοί ταξιδεύουν για να ψηφίσουν.

Συγκεκριμένα, τα οχήματα σημειωτόν με την κίνηση να «χτυπάει» κόκκινο από την περιοχή μετά τους Αγίους Θεοδώρους έως και τα Ίσθμια στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Μάλιστα, νωρίτερα, ήχησε και το 112 για τα έργα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, προειδοποιώντας για μεγάλες καθυστερήσεις.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα που εστάλη από την Πολιτική Προστασία μέσω του 112 έγραφε: «Μεγάλες καθυστερήσεις λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης από Ελευσίνα προς Κόρινθο στην Ολυμπία Οδό. Καθυστερήσετε την αναχώρησή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Ακόμα, σε μήνυμά της στο Facebook, η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε: «Παρακαλούνται οι πολίτες για την αποφυγή πρόσθετης ταλαιπωρίας να αποφύγουν από 11:00 έως 15:00 σήμερα, τη μετακίνηση από και προς τον Ισθμό της Κορίνθου λόγω εργασιών σε γέφυρα πλησίον του Ισθμού, ύστερα από την ανατροπή του βυτιοφόρου και εκδήλωση πυρκαγιάς στο σημείο».

Δείτε βίντεο από την κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου
 

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου

Λόγω ανατροπής βυτιοφόρου και εκδήλωσης πυρκαγιάς που έγινε το βράδυ της Παρασκευής (07/06), στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών 0 Κορίνθου με κατεύθυνση προς Κόρινθο και συγκεκριμένα στο ύψος του 75,5ου χιλιομέτρου, πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Αυτές, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. είναι οι εξής:

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

  • Επί της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στη Γέφυρα κόμβου Λουτρακίου έως τον κόμβο Επιδαύρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο
  • Επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο (από ώρα 22:14), ενώ αποκαθίσταται η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Νέας Εθνικής Οδού
  • Κόμβος Λουτρακίου μετά την γέφυρα του Ισθμού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα

Στη παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, από Αθήνα έως Αγίους Θεοδώρους και από Αγίους Θεοδώρους έως Αθήνα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται προς δύο εναλλακτικές διαδρομές:

α. Προς τον κλάδο εξόδου του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και την εν συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου στο ύψος της χιλιομετρικής θέσης -76,8-.

β. Προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. στο ρεύμα προς Αθήνα, με την εφαρμογή αμφιδρόμησης στο τμήμα από τη χιλιομετρική θέση -75,2- έως τη χιλιομετρική θέση -76,2- με τη διάθεση της μεσαίας λωρίδας αυτού ως διαχωριστικής χωρίς κυκλοφορία ουδέτερης ζώνης (buffer zone). Στο εν λόγω τμήμα, η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), ενώ η κυκλοφορία προς Κόρινθο διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη χιλιομετρική θέση -26,5- (ύψος διοδίων Ελευσίνας) έως χιλιομετρική θέση -84,5- (κόμβος Μορέα) σήμερα (08-06-2024) από τις 10:30’ έως 23:00’ και αύριο (09-06-2024) από τις 05:00’ έως 05:00’ της Δευτέρας (10-06-2024).

Η κυκλοφορία στη νέα Εθνική Οδό αναμένεται να αποκατασταθεί από αύριο (09-06-2024) μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών.

Νίκος Ταχιάος: «Συνέβη ό,τι χειρότερο»

Στο σημείο έχουν σπεύσει τόσο ο υπουργός Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκουράς, όσο και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος.

Αναλυτικά, σε σχετικές δηλώσεις του στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1, ο Νίκος Ταχιάος είπε: «Συνέβη ό,τι χειρότερο μπορούσε κανένας να φανταστεί. Έχουμε, δηλαδή, την ανάφλεξη και την έκρηξη ενός βυτιοφόρου κάτω από μία γέφυρα, από την οποία διερχόταν η Παλιά Εθνική Οδός. Είναι προφανές ότι ένα τμήμα της γέφυρας είναι υπό κατάρρευση. Έχουμε ξεκινήσει αμέσως τις εργασίες κατεδάφισης. Ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν».

Επίσης, ο Νίκος Ταχιάος είπε ότι θα δοθεί μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Αθήνα, τουλάχιστον έως το μεσημέρι της Κυριακής (09/06), προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ταξιδιώτες και οι εκλογείς.

Πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία

Το πρώτο χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των ζημιών στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου έθεσε, το Σάββατο (08/06), ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, σε σχετικές δηλώσεις του, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε: «Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρέθηκε στο πεδίο, υπό τον συντονισμό του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων. Ταυτόχρονα, στο πεδίο – από την πρώτη στιγμή – βρέθηκε και ο ιδιωτικός τομέας, ο οποίος διαρκώς ενισχύει τα μηχανήματα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο η καθαίρεση της γέφυρας και μέσα στην εβδομάδα, να αποκατασταθεί η οδική κυκλοφορία από την Αθήνα μέχρι την Κόρινθο. Ταυτόχρονα, εργαζόμαστε από κοινού με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από χθες το βράδυ, ώστε να περιορίσουμε όσο είναι εφικτό τις δυσμενείς συνέπειες στις μετακινήσεις των πολιτών».

Ο ίδιος, ακόμα, πρόσθεσε: «Προφανώς υπάρχει και θα υπάρξει ταλαιπωρία. Επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό. Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες και υλοποιούμε συγκεκριμένες κινήσεις», σημείωσε ο ίδιος. Δρομολογείται η μη δυνατότητα μετακινήσεων των φορτηγών για συγκεκριμένες ώρες σήμερα και αύριο στο οδικό δίκτυο, εδώ που βρισκόμαστε, ενώ, επίσης, δεν καταβάλλονται και διόδια τόσο στον Ισθμό όσο και στην Ελευσίνα. Είμαστε εδώ. Είμαστε το πεδίο για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, μαζί με τον ιδιωτικό τομέα. […] Μέσα στην εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι και στη συνέχεια πρέπει να σχεδιάσουμε πώς θα αποκατασταθεί η γέφυρα το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα πάρει μήνες αυτή η διαδικασία και θα αναζητήσουμε τη λύση η οποία θα διευκολύνει την κοινωνία στην καθημερινότητά της».

Η ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού

«Την Παρασκευή (07/06) στις 21:00 σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο ατύχημα με εκτροπή και πυρκαγιά βυτιοφόρου οχήματος στη χιλιομετρική θέση 75,6 (ύψος Κόμβου Λουτρακίου) στο ρεύμα προς Κόρινθο του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα. Λόγω των εκρήξεων και της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν, σημειώθηκαν σοβαρές εκτεταμένες ζημιές στη γέφυρα του κόμβου, σε τμήμα της οποίας από νωρίς σήμερα εκτελούνται εργασίες κατεδάφισης. Στην περιοχή εφαρμόζονται ήδη οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου (08/06), αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Κόρινθο στο ύψος της Χ.Θ. 75,2 με ταυτόχρονη εκτροπή της κυκλοφορίας προς δύο εναλλακτικές διαδρομές:

προς την έξοδο του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου και στη συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου (Χ.Θ. 76,8).
προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του κλάδου προς Αθήνα, στον οποίο εφαρμόζεται αμφιδρόμηση από τη Χ.Θ. 75,2 έως Χ.Θ. 76,2.
Η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα και τη ΛΕΑ.

Την Κυριακή (09/06) το μεσημέρι περί τις 12:00, για την εξυπηρέτηση της αναμενόμενης αυξημένης κυκλοφορίας επιστροφής των εκλογέων, θα αρθεί η ανωτέρω αμφιδρόμηση και θα δοθούν στην κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας (3 Λωρίδες και ΛΕΑ).

Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που υπέστησαν χθες οι οδηγοί εξαιτίας των απαραίτητων εκτροπών, καθώς και για τις καθυστερήσεις που θα επιφέρουν οι αναγκαίες για την ασφάλεια της κυκλοφορίας ρυθμίσεις, καθ’ όλη την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή».

Πηγή: iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα