Μαρία Καρυστιανού: Αρκετά με την ατιμωρησία των υπουργών – Η διαφθορά σκοτώνει

Μαρία Καρυστιανού: Αρκετά με την ατιμωρησία των υπουργών – Η διαφθορά σκοτώνει

Την απόδοση δικαιοσύνης και την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών ζήτησαν, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, τα μέλη του Συλλόγου Πληγέντων της τραγωδίας των Τεμπών.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος είπε ότι θα στηρίξει το αίτημα των συγγενών των θυμάτων και του 1,5 εκατ. πολιτών που υπέγραψαν το ψήφισμα για την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Ο κ. Βερβεσός σημείωσε ότι η ατιμωρησία απέναντι στους υπευθύνους συνιστά «δεύτερο έγκλημα».

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων της τραγωδίας των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, σημειώνοντας ότι η εκδήλωση αυτή έχει «ύψιστη σημασία για την πραγματική λειτουργία ενός κράτους δικαίου».

Η κυρία Καρυστιανού υποστήριξε ότι το τραγικό γεγονός των Τεμπών «ανάγκασε εμάς του πολίτες να αναζητήσουμε και να απαιτήσουμε την εφαρμογή του νόμου περί λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας. Ένα δίκαιο αίτημα που υποστηρίζεται από τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο Ελλήνων και απαιτεί την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος. Αρκετά με την ατιμωρησία των υπουργών, αρκετά με τη διαφθορά. Η διαφθορά σκοτώνει».

Στη συνέχεια, η Μαρία Καρυστιανού τόνισε ότι οι πολιτικοί θα έπρεπε να ελέγχονται, να επιθεωρούνται και να καταδικάζονται απ’ όλους τους απλούς πολίτες αυτής της χώρας. «Αντ’ αυτού καταπατώνται οι διατάξεις του κράτους από την ίδια την πολιτική εξουσία, που θα έπρεπε να δίνει το παράδειγμα. Βλέπουμε ότι η βουλή παρά τον μεγάλο αριθμό βουλευτών δεν καταφέρνει να φανεί αρωγός σε θέματα πάταξης της διαφθοράς. Έτσι αναγκαζόμαστε εμείς οι πολίτες να καταθέσουμε σήμερα αίτημα αναθεώρησης και άρσης της ασυλίας των πολιτικών, με την απαίτηση αυτό να υλοποιηθεί τάχιστα» υπογράμμισε.

Καταλήγοντας, η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων της τραγωδίας των Τεμπών είπε ότι «τα ερωτήματα αυτά καίνε τη ψυχή μου. Θα κάνω υπομονή και θα περιμένω να βρείτε χρόνο να και απαντήσετε εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζει ο νόμος, τιμώντας το αξίωμά σας», ενώ απευθυνόμενη στους εκπροσώπους της δικαστικής εξουσίας ανέφερε κλείνοντας:

«Φέρετε την πιο μεγάλη ευθύνη και την πιο μεγάλη τιμή. Το πιο σημαντικό αξίωμα αυτό της Δικαιοσύνης. Τιμή και δόξα στους ακέραιους εκπροσώπους που θα αφήσουν πολύτιμη κληρονομιά, τον τίτλο του αδέκαστου, στους απογόνους και σε όλους εμάς. Ζητάμε τη συνδρομή σας σε αυτό το δίκαιο αίτημά μας»

Στη συνέντευξή Τύπου συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Δημήτρης Βερβεσός, η Αντιπρόεδρος ΣτΕ ετ. κ. Μαρία Καραμανώφ και ο Αν. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής ΕΚΠΑ κ. Νίκος Παπασπύρου.

Πηγή: tromaktiko.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα