Άνω Λιόσια: «Δεν ήθελα να τον αποχωριστώ» – Σπάει την σιωπή του ο 59χρονος που έκαψε την σορό του πατέρα του

Άνω Λιόσια: «Δεν ήθελα να τον αποχωριστώ» – Σπάει την σιωπή του ο 59χρονος που έκαψε την σορό του πατέρα του

Την δική του εκδοχή για τους λόγους που τον οδήγησαν να κάψει το άψυχο σώμα του πατέρα του στην αυλή του σπιτιού τους, στα Άνω Λιόσια, έδωσε ο γιος του ηλικιωμένου. Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, ενώ η δίκη του αναβλήθηκε για τις 12 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο 59χρονος, ο πατέρας του πέθανε από παθολογικά αίτια στις αρχές Φεβρουαρίου. Αρνείται ότι τεμάχισε το πτώμα, ενώ δηλώνει μετανιωμένος που δεν κάλεσε τον δήμο ώστε να λάβει βοήθεια για την ταφή του ηλικιωμένου. Όπως λέει, βρισκόταν σε κατάσταση σοκ γιατί έχασε το μοναδικό στήριγμά του.

 Ο 59χρονος γιος μίλησε στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα και περιέγραψε πώς έφτασε στο σημείο να κάψει το άψυχο σώμα του πατέρα του, τρεις μήνες μετά τον θάνατό του.

«Του πήγα τον καφέ στο δωμάτιο. Όταν πήγα μετά από ώρες, τον είδα στην ίδια θέση. Εκεί έπαθα σοκ. Ήμασταν πάρα πολύ κοντά, από τότε που γεννήθηκα μέχρι τότε που πέθανε ήμασταν μαζί…» λέει αρχικά ο 59χρονος και πρόσθεσε: «Αντέδρασα εντελώς αψυχολόγητα. Μόλις συνειδητοποίησα ότι είχε πεθάνει, κλείδωσα την πόρτα του δωματίου, πήγα στο δικό μου και κλείστηκα εκεί για μια εβδομάδα. Δεν ήθελα να τον θάψω, γιατί ήθελα να τον βλέπω. Δεν ήθελα να τον αποχωριστώ».

O 59χρονος αποφάσισε ότι έπρεπε να κάνει κάτι, όταν έμαθε ότι το σπίτι τους βγήκε σε πλειστηριασμό. «Όταν συνήλθα και ρώτησα για την κηδεία του, μου ζητούσαν 3.000 ευρώ. Δεν τα είχα αυτά τα χρήματα, είχα προβλήματα με τις τράπεζες. Δεν ζήτησα βοήθεια από τους γείτονες. Δεν ήθελα να εμπλέξω κανέναν. Πέρασε χρόνος. Δεν σκέφτηκα να ζητήσω βοήθεια από τον δήμο και αυτό ήταν το σφάλμα μου… Έμαθα ξαφνικά ότι το σπίτι πλειστηριάστηκε και έπρεπε να αδειάσω το σπίτι. Τότε σκέφτηκα ότι έχω τον άνθρωπο μέσα, εκεί μου έστριψε λίγο η βίδα. Αποφάσισα να τον βγάλω έξω. Τράβηξα το στρώμα και τότε άρχισε να μυρίζει. Πώς μου ήρθε εκείνη τη στιγμή δεν ξέρω, δεν μπορώ να δικαιολογηθώ…», είπε ο γιος του ηλικιωμένου.

 
«Δεν ήθελα να τον αποχωριστώ… Για μένα δεν είχε πεθάνει ακόμα… Όταν τελείωσε για λίγο η καύση, μπήκα στο σπίτι και δεν βγήκα για δύο – τρεις ημέρες… Λόγω της καύσης βγήκε η μυρωδιά, έτσι το κατάλαβαν οι γείτονες. Αυτό που έκανα ήταν απαράδεκτο… Αντέδρασα σπασμωδικά, αψυχολόγητα. Θα μπορούσα να αντιδράσω διαφορετικά. Δεν έχω πρόβλημα επιβίωσης, έχασα τον μόνο άνθρωπο που είχα», περιέγραψε στη συνέχεια ο 59χρονος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα