Ανησυχία στη Μαγνησία για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας – Πάνω από 100 τα κρούσματα

Ανησυχία στη Μαγνησία για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας – Πάνω από 100 τα κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει στον Δήμο Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία, καθώς τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με γαστρεντερίτιδα, πιθανότατα από το νερό της περιοχής, έχουν ξεπεράσει πλέον τα 100.
Σε Ριζόμυλο και Στεφανοβικείο, οι κάτοικοι έχουν καταλήξει μαζικά στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και στο νοσοκομείο Βόλου, όλοι τους με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, εξαιτίας, όπως όλα δείχνουν, του νερού.

Η κατάσταση κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή με έναν ηλικιωμένο να βρίσκεται σε ΜΕΘ. Παράλληλα, 9 παιδιά παραμένουν νοσηλευόμενα με τα συμπτώματα.

Μετά τις αναφορές για συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Υγείας, με εντολή της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας ξεκίνησαν τις έρευνες.

Από το Σάββατο σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρμόδιων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Υγιεινής από την Περιφέρεια Μαγνησίας  αλλά και του ΕΟΔΥ απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση το νερού ακόμη και για παρασκευή φαγητού.

Έχουν γίνει κάποιες πρώτες εργαστηριακές εξετάσεις που δείχνουν ότι τα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας συνδέονται με το νερό. Από τις εργαστηριακές εξετάσεις βρέθηκε κι ένα δείγμα με σαλμονέλα. Μάλιστα, σήμερα αναμένεται να μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα