Μενίδι: Προφυλακίστηκε ο 50χρονος που κατακρεούργησε την πρώην σύντροφό του στην μέση του δρόμου

Μενίδι: Προφυλακίστηκε ο 50χρονος που κατακρεούργησε την πρώην σύντροφό του στην μέση του δρόμου

Ο 50χρονος υποστήριξε ότι έβαψε τα χέρια του με αίμα εν βρασμώ και επανέλαβε μια σειρά από ισχυρισμούς και δικαιολογίες που είχαν προκαλέσει οργή από την πρώτη μέρα, όταν μετά τη σύλληψή του προσπαθούσε να πείσει τους αστυνομικούς πως θύμα δεν ήταν η γυναίκα που σκότωσε αλλά ο ίδιος.
Ο 50χρονος, μετά την απολογία του για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 50χρονος είχε εντοπιστεί και συλληφθεί σε οικοδομή κοντά στο σημείο της δολοφονίας, το απόγευμα της Πέμπτης, σε κατάσταση μέθης και ομολόγησε με απίστευτη ωμότητα το έγκλημά του.

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άνδρες. Δεν μπορούσα να βλέπω τον φίλο της να οδηγεί το αυτοκίνητο και φωτογραφίες του στο Facebook», δήλωσε στον εισαγγελέα ο καθ’ ομολογίαν δράστης.

Τι συνέβη
Ο 50χρονος είχε στήσει καρτέρι στην άτυχη γυναίκα, με την οποία βρίσκονταν σε διάσταση από τον Μάρτιο και είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, 21 και 15 ετών.

Το θύμα δέχτηκε 17 μαχαιριές στον λαιμό και τον θώρακα. Μάλιστα φέρεται ο 50χρονος να άφησε το μαχαίρι στο σημείο της δολοφονίας καθώς είχε «κολλήσει» στο σώμα της γυναίκας, μεταξύ κοιλιάς και ποδιού.

Μετά τη δολοφονία, ο δράστης πήγε σε ένα ξενοδοχείο. Πλήρωσε ώστε να μείνει το βράδυ και έπειτα άρχισε να περιφέρεται στην περιοχή, μέχρι που η ΕΛ.ΑΣ. τον εντόπισε στην οικοδομή.

Οι αναφορές για περιστατικά ξυλοδαρμών και απειλών στον γάμο τους δεν είναι λίγες, με την 40χρονη να είχε φτάσει στο σημείο να τον καταγγείλει τρεις φορές για ενδοοικογενειακή βία.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε τα πράγματα να ξεφύγουν»
«Είναι πασιφανές ότι ήταν ένα απόστημα στην ελληνική κοινωνία και έσπασε. Δεν είναι όλα ψυχολογία και ψυχολογικά προβλήματα. Είναι και η πατριαρχία και η κακία, είναι και το πόσο κάθαρμα είναι ο άλλος μέσα στην ψυχή του», λέει, αναφερόμενος στο συμβάν, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Αυτά τα πράγματα για να λυθούν κανονικά θα πρέπει να λυθούν με ένα καλό μάντρωμα. Παίζει ρόλο πότε θα τον μαντρώσεις, δεν πρέπει να αφήσουμε σαν κοινωνία, σαν Δικαιοσύνη και σαν Αστυνομία τα πράγματα να ξεφεύγουν, ιδιαίτερα όταν είναι καταγγελλόμενα. Θα πρέπει να φροντίσουμε να μαντρώνουμε τον κάθε κακοποιητή την στιγμή που πρέπει για να μην ξεφύγει».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Θα πρέπει να καλυφθούν οι τρύπες του νόμου. Εγώ δε συμφωνώ με την ήπια φυλάκιση και ποινική μεταχείριση ανθρώπων που έχουν τόσο σοβαρά αδικήματα, ιδιαίτερα κατά των γυναικών και κατά των παιδιών».

«Αν ένας άνθρωπος πάει φυλακή ή φυλακιστεί ενώ είναι κακοποιητής ή ποινικός και βγει από τη φυλακή και δεν έχει σωφρονιστεί, εκεί δεν μπορείς να κάνεις τίποτα», συμπληρώνει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα