Τέμπη: Νέα στοιχεία από την έκθεση των εμπειρογνωμόνων – «16 επιβάτες κάηκαν από την φωτιά που προκλήθηκε»

Τέμπη: Νέα στοιχεία από την έκθεση των εμπειρογνωμόνων – «16 επιβάτες κάηκαν από την φωτιά που προκλήθηκε»

Την επικαιροποιημένη έκθεση που συνέταξαν οι τεχνικοί πραγματογνώμονες, θα καταθέσουν συγγενείς των θυμάτων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στον Εφέτη Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1,  στην έκθεση αναφέρεται ότι δεν υπήρξε σύγκρουση των μηχανών των αμαξοστοιχιών, αλλά εκτροχιασμός – απότοκος του απεγνωσμένου χειρισμού του μηχανοδηγού που ελαχιστοποιεί στο μέτρο του δυνατού τη δύναμη της σύγκρουσης. Αυτό, σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες, φαίνεται από τη διαστρέβλωση στις γραμμές ανόδου, εκεί όπου σταμάτησε και η καταγραφή από το καταγραφικό σύστημα, συνέπεια της απότομης πέδησης. 

 
Από την έκθεση, επίσης, προκύπτει ότι τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά, καθώς 5 από αυτούς εντοπίστηκαν σε στάση «πυγμάχου» (στάση ανθρώπου όταν καίγεται ζωντανός), αλλά και η κακή φόρτωση λαμαρινών στα βαγόνια της εμπορικής, οι οποίες μετά την πέδηση επιβάρυναν τις συνέπειες του δυστυχήματος αφού σε πολλά σημεία εμβόλισαν τα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Τα στοιχεία αυτά, θα τεθούν στη διάθεση του Ανακριτή αύριο, Πέμπτη (16/05).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα