Τι ισχυρίζεται η συνοδός του σχολικού λεωφορείου στην Κηφισιά για το 5χρονο – «Είχε μανία να κάθεται στο τελευταίο κάθισμα»

Τι ισχυρίζεται η συνοδός του σχολικού λεωφορείου στην Κηφισιά για το 5χρονο – «Είχε μανία να κάθεται στο τελευταίο κάθισμα»

Για πάνω από 6 ώρες παρέμεινε ξεχασμένο ένα αγοράκι μόλις πέντε ετών σε σχολικό λεωφορείο στην Κηφισιά τη Δευτέρα, 13/5. Το τι ακριβώς συνέβη περιέγραψε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου του δήμου Κηφισιάς, εξηγώντας, μάλιστα, πως το παιδί έβγαλε ένα βιβλίο που είχε στην τσάντα του και μέχρι να το βρουν διάβαζε.

«Αυτό είχε μανία να κάθεται στο τελευταίο κάθισμα. Το έβαζα δίπλα μου, γιατί το έβλεπα ότι το έπαιρνε ο ύπνος. Δεν ήθελε και λέω: “Άσ’ το τώρα μην το πικράνω συνέχεια.” Και πήγε εκεί και ξάπλωσε στη θέση και δε φαινόταν. Κατέβηκαν ορισμένα, υπολόγισα ότι είχε κατέβει κι αυτό», λέει η 70χρονη αποκλειστικά στο «STAR».

«Το πήρε ο ύπνος στο κάθισμα και όταν ξύπνησε ήταν μόνο του»
   
«Τον πρώτο ρόλο για τα παιδιά τον έχει η συνοδός. Τη Δευτέρα το πρωί ενώ παραλάβανε πέντε παιδάκια στο σχολικό, στο νηπιαγωγείο κατεβάσανε τέσσερα. Το ένα ήταν κουρασμένο και το πήρε ο ύπνος στο κάθισμα, με αποτέλεσμα να μην το προσέξουν, να παρκάρουν το πούλμαν στο πάρκινγκ το οποίο είναι μακριά. Δεν το είδαν ούτε εκεί, με αποτέλεσμα να κλείσουν το σχολικό. Το παιδάκι όταν ξύπνησε ήταν μόνο του», εξήγησε ο Γιώργος Χουντουμάδης.

Το χρονικό της υπόθεσης
Το αγοράκι φαίνεται πως αποκοιμήθηκε κατά τη διάρκεια της διαδρομής από το σπίτι στο σχολείο και ενώ βρισκόταν στα πίσω καθίσματα. Τα υπόλοιπα παιδιά αποβιβάστηκαν στο τέλος της διαδρομής (έξω από το σχολείο), ενώ εκείνο συνέχισε να κοιμάται, καθώς ούτε ο οδηγός αλλά ούτε και η 70χρονη συνοδός αντιλήφθηκαν το παιδί.

Έξι ολόκληρες ώρες μετά, το σχολείο ενημέρωσε τους γονείς για το περιστατικό. Φαίνεται πως ο οδηγός επέστρεψε στο σχολικό και βρήκε το παιδάκι, που είχε πλαντάξει στο κλάμα.

Σε βάρος του οδηγού αλλά και της συνοδού, που αναζητούνται από την αστυνομία, σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ τρόμο προκαλεί η σκέψη το περιστατικό να είχε συμβεί καλοκαίρι με υψηλότερες θερμοκρασίες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα