Η στιγμή της επίθεσης στη δημοσιογράφο Ρένα Κουβελιώτη - Βίντεο ντοκουμέντο

Η στιγμή της επίθεσης στη δημοσιογράφο Ρένα Κουβελιώτη - Βίντεο ντοκουμέντο

Η γνωστή δημοσιογράφος του Alpha Ρένα Κουβελιώτη δέχτηκε άγρια επίθεση την Τρίτη, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ.

Η ίδια αποκάλυψε ότι έκανε ρεπορτάζ για εργασίες σε αυθαίρετο εργοτάξιο, με έναν άνδρα να κάνει οξυγονοκόλληση δίπλα σε ξερά χόρτα.

«Εμείς πλησιάσαμε να το καταγράψουμε το συμβάν. Έχουμε καταγγελίες πολιτών ότι αυτή η κατάσταση γίνεται επί μήνες. Μιλάμε για αυθαίρετες εργασίες, για αυθαίρετο εργοτάξιο. Δεχθήκαμε απρόκλητη επίθεση στην ερώτηση με τίνος άδεια γίνονται οι εργασίες. Ο οπερατέρ μου, ο Δημήτρης Τσίγκας, λόγω επαγγελματισμού και ψυχραιμίας δεν χτύπησε»

Για τον δράστη της επίθεσης η δημοσιογράφος είπε: «Ο άνθρωπος αυτός γύρισε το χέρι μου πίσω προκαλώντας οίδημα στην κλείδα κι αιμάτωμα όπως και κακώσεις στον αυχένα. Χρειάστηκε να επέμβει εισαγγελέας κι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ για να συλληφθεί με αυτόφωρη διαδικασία».

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στη δημοσιογράφο Ρένα Κουβελιώτη

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί με ανησυχία την εξέλιξη της υγείας της συναδέλφου Ρένας Κουβελιώτη, μετά την επίθεση που δέχθηκε, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ, με συνέπεια να τραυματισθεί σοβαρά.

Για μία ακόμα φορά το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει ότι, η προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των λειτουργών της ενημέρωσης με την άσκηση βίας δεν θα αποδώσει. Ο δημοσιογράφος οφείλει να υπηρετεί την ενημέρωση και την ελεύθερη έκφραση, σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όπως και έπραξε η συνάδελφος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της συναδέλφου σε όλες τις ενέργειές της.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα