Νομική Αθηνών: 28 συλλήψεις από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ

Νομική Αθηνών: 28 συλλήψεις από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ

Μερικές ώρες κράτησε η κατάληψη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στο κτίριο της Νομικής Σχολής στο κέντρο της Αθήνας. Το πρωί της Τρίτης, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην εκκένωση του κτιρίου, προχωρώντας στην προσαγωγή των καταληψιών. Οι προσαγωγές τελικά μετατράπηκαν σε συλλήψεις 28 ατόμων, 18 γυναικών (8 αλλοδαπών) και 10 ανδρών.

Είχε προηγηθεί επικοινωνία των Κοσμητόρων Νομικής και Οικονομικού του ΕΚΠΑ με την Ελληνική Αστυνομία και την αρμόδια Εισαγγελία, με τους πρώτους να ενημερώνουν τις Αρχές ότι μεταξύ των καταληψιών δεν υπήρχαν φοιτητές της Νομικής, αλλά μόνο εξωπανεπιστημιακοί.

Ωστόσο, οι Κοσμήτορες επανέλαβαν τον φόβο τους για φθορές στο κτίριο αν συνεχιζόταν η κατάληψη, καθώς οι καταληψίες δεν επέτρεπαν την είσοδο στον χώρο τόσο στους φύλακες του ΕΚΠΑ, όσο και στους φοιτητές.

Έτσι, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε αυτεπάγγελτα στην επιχείρηση εκκένωσης της Σχολής, παρουσία εισαγγελέα, χωρίς να έχει υποβληθεί κάποια μήνυση από τις πρυτανικές αρχές.

Άλλωστε, όπως επισημαίνεται από το ΕΚΠΑ, τις πρυτανικές Αρχές ενδιαφέρει κυρίως η προστασία των εγκαταστάσεων και στον βαθμό που δεν υπάρχουν φθορές δεν είναι προτεραιότητά τους η ποινική δίωξη οποιουδήποτε. Αυτό που τις ενδιαφέρει είναι η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του δημόσιου πανεπιστημίου.

 
Στη ΓΑΔΑ οι προσαχθέντες
Οι προσαχθέντες από την κατάληψη της Νομικής μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ για τα περαιτέρω.

Μετά τις προσαγωγές, η Αστυνομία ανακοίνωσε τελικά τη σύλληψη 28 ατόμων, από τους οποίους οι 10 ήταν αλλοδαποί. Συγκεκριμένα, οι 9 ήταν κοπέλες με καταγωγή από Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και ένας άνδρας από την Ισπανία. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες ήταν Έλληνες.

Σε όλες και όλους οι συλλήψεις αφορούν διατάραξη οικιακής ειρήνης και κατά περίπτωση για φθορές και απείθεια, ενώ σήμερα αναμένεται οι συλληφθέντες να περάσουν την πόρτα του ανακριτή και του εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα