Έξι μαθητές τραυματίστηκαν σε πλοίο σε σχολική εκδρομή από την Ιό στη Σαντορίνη

Έξι μαθητές τραυματίστηκαν σε πλοίο σε σχολική εκδρομή από την Ιό στη Σαντορίνη

Έξι μαθητές Γυμνασίου τραυματίστηκαν σήμερα Τρίτη (14/05/2024) κατά την διάρκεια σχολική εκδρομή από την Σαντορίνη στην Ιό στο πλοίο «Διονύσιος Σολωμός».

Οι μαθητές τραυματίστηκαν σήμερα (14/05/2024) στο πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» όταν έπεσε από τις κυλιόμενες σκάλες κατά τον απόπλου του πλοίου στο λιμάνι στην Ιό, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σαντορίνη.

Οι μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά ενώ μια 14χρονης χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας στην Ιό για να την παροχή πρώτων βοηθειών και αμέσως μετά έφυγε.

Οι μαθητές μετά το τέλος της εκδρομής μεταφέρθηκαν και πάλι από την Σαντορίνη στην Ιό, ενώ για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Ίου.

Μητέρα μια μαθήτριας μιλώντας στον Alpha τόνισε πως «με πήρε η κόρη μου πανικόβλητη ότι ενώ ήταν στις σκάλες του πλοίου, ξαφνική ξεκίνησε η κύλιση στις σκάλες, έπεσε κάτω ένα κορίτσι και του έπιασε τα μαλλιά. Μου είπε η κόρη μου πως είχε πολλά αίματα».

«Δεν υπήρχε κανένα μέλος του πληρώματος κοντά στην σκάλα για να καθοδηγήσει τα παιδιά, για να προσέχει εάν υπήρχε μπουτόν ασφαλείας το οποίο δεν έπρεπε να ενεργοποιηθεί. Προσπάθησαν οι καθηγητές να σταματήσουν αλλά δεν είναι γνώστες της κατάστασης. Ποιος ήταν υπεύθυνος; Πώς ενεργοποιήθηκε η σκάλα;» κατήγγειλε ο διευθυντής του γυμνασίου, Μανώλης Καραμολέγκος.

Από την πλευρά της η πλοιοκτήτρια εταιρεία ανέφερε πως δεν ενημερώθηκε για τον τραυματισμό της 14χρονης εξαρχής: «Εκ των υστέρων πληροφορηθήκαμε ότι μια μαθήτρια από το γκρουπ της σχολικής εκδρομής είχε υποστεί μικροτραυματισμό κατά την αποβίβασή της, στο κλιμακοστάσιο του πλοίου. Λυπούμαστε βαθύτατα για το ατυχές συμβάν και ευχόμαστε ύστερα και από τη διαβεβαίωση του γιατρού την επιτυχή συνέχεια της εκδρομής».

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα