Πάτρα: Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα ναρκωτικών – Οι διακινητές κρέμασαν ανάποδα μαθητή

Πάτρα: Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα ναρκωτικών – Οι διακινητές κρέμασαν ανάποδα μαθητή

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις που αφορούν στη δράση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών σε μαθητές, στην Πάτρα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές, ανήλικοι, ανήμποροι να αντιμετωπίσουν τα αδίστακτα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος,  αναγκάστηκαν να φύγουν από την πόλη για να αποκοπούν από την επιρροή που τους ασκούσαν και να σωθούν.

Με τη συνδρομή γονέων, αλλά και συγγενικών προσώπων, τα άφησαν όλα πίσω τους και μετακόμισαν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, σε μια προσπάθεια να γυρίσουν νέα σελίδα στη ζωή τους.

Στην περίπτωση 16χρονης, ο πατέρας ήταν εκείνος που κατέλαβε ότι το παιδί του είχε μπλέξει και αμέσως ανέλαβε δράση. Χωρίς δεύτερες σκέψεις πήρε την απόφαση να την απομακρύνει από την πόλη, για να μην έχει οποιαδήποτε επαφή με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Ενας ακόμα νεαρός, υπό το καθεστώς τρομοκρατίας, πήρε την απόφαση να φύγει εκτός πόλης.

Έψαξαν και τον βρήκαν

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», δυο εκ των τεσσάρων ηγετικών στελεχών -που πλέον βρίσκονται προφυλακισμένοι- επιχείρησαν να εντοπίσουν τους ανήλικους. Μάλιστα, ταξίδεψαν σε συγκεκριμένη περιοχή της χώρας, όπου είχε καταφύγει ένας 19χρονος με τον οποίο είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς και τον ανάγκασαν να επιστρέψει. Τελικώς, συνελήφθη στην ευρεία επιχείρηση της 26ης Απριλίου του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, επικαλούμενος πως και ο ίδιος είναι θύμα.

Οι ξυλοδαρμοί και οι απειλές

Με την εξάρθρωση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε πως τα αρχηγικά μέλη επέβαλαν την απόλυτη αφοσίωση στους «μικρούς» με ξυλοδαρμούς και απειλές ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή. Στο πλαίσιο της «συμμόρφωσης», σύμφωνα με μαρτυρία που επικαλείται η εφημερίδα, για να εκφοβίσουν ανήλικο, φέρεται να τον κρέμασαν ανάποδα. Σε άλλη περίπτωση, φέρεται να προσέγγισαν μαθητή με το πρόσχημα ότι τους χρωστά 200 ευρώ. Στην απορία του ανήλικου πώς είναι δυνατόν να τους οφείλει, η απάντηση ήταν: «Μου χρωστάς θα σε τσακίσω στο ξύλο πήγαινε ‘’αυτό’’ (ναρκωτικά) εκεί, για να κλείσει το χρέος».

Τις τακτικές μαφίας που εφάρμοζε ο 20χρονος «εγκέφαλος» του κυκλώματος και η ομάδα του ενισχύει η αποκαλυπτική μαρτυρία στην «Πελοπόννησο» του δικηγόρου Ακη Βαβαρούτα που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του μικρότερου σε ηλικία -σχεδόν 14 ετών- μαθητή διακινητή ναρκωτικών. Οπως δήλωσε ο κ. Βαβαρούτας, ένας εκ της ηγετικής ομάδας: «Κάποια στιγμή, του είχε επιδείξει μαχαίρι, ρωτώντας τον: ‘’Εάν θα κάνω μια ληστεία, θα έρθεις μαζί μου; Θα συμμετέχεις ή θα προτιμήσεις να το πληρώσεις με τη ζωή σου;’’.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα