Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγούμενο για τον θάνατο του πατέρα του στη Ρόδο και δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.
Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω στον 40χρονο Ευάγγελο Κουλιανό για τη δολοφονία του 75χρονου πατέρα του, Γιώργου Καριώτη, τον Ιούνιο του 2022 στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.
Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγούμενο και δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.
Ο πατροκτόνος, όπως αναφέρει η dimokratiki.gr, αιφνιδίασε τον πατέρα του από πίσω, ενώ με μία πετσέτα του έφραξε τη μύτη και το στόμα.
Έπειτα, τον έριξε μπρούμυτα στο πάτωμα του σπιτιού του και αφού ανέβηκε πάνω του και τον ακινητοποίησε, πιέζοντας πάνω του το βάρος του σώματός του, χτύπησε το πρόσωπο του θύματος στο πάτωμα πολλές φορές.
Στη συνέχεια, του έδεσε τα χέρια πίσω και έσφιξε ένα σχοινί γύρω από τον λαιμό του, μέχρι που τον στραγγάλισε.
Ο 40χρονος, κατά την απολογία του, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σχέση με τη δολοφονία του πατέρα του.
Πάντως, τα στοιχεία έδειξαν ότι η τσάντα του (κίτρινου χρώματος, μάρκας POLO) βρέθηκε πάνω στον καταψύκτη και δίπλα της μία πετσέτα ποτισμένη με το αίμα του θύματος, ίχνη του οποίου βρέθηκαν και στην τσάντα του κατηγορουμένου.
Κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος είχε υποπέσει σε πολλές αντιφάσεις, τις οποίες απέδωσε σε προβλήματα μνήμης, λόγω παλαιότερου τραυματισμού του από τροχαίο ατύχημα.
Τα στοιχεία θεωρήθηκαν ικανά για να τον καταστήσουν ένοχο, καθώς ήταν το τελευταίο άτομο που επισκέφθηκε το θύμα, κάτι που επιβεβαιώθηκε από μάρτυρα και κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε γιατί στο «Φως στο τούνελ» είχε δηλώσει ότι είχε αναγνωρίσει το σχοινί που βρέθηκε στον λαιμό του θύματος, ότι ο πατέρας του το χρησιμοποιούσε και το είχε τοποθετημένο στην αποθήκη της οικίας του.
Η απάντηση του κατηγορουμένου έρχεται σε αντίφαση με τον προηγούμενο ισχυρισμό του, καθώς είχε ως εξής: «Δεν ξέρω από πού μπορεί να προέρχεται το σχοινί. Απλά ο πατέρας μου είχε ένα σχοινί στο τρίκυκλο και μπορεί να είχε και άλλα σχοινιά στην αποθήκη».
Πηγή: iEidiseis.gr