Καβάλα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης – Συνελήφθη ένας δράστης, αναζητούνται οι 2 συνεργοί του

Καβάλα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης – Συνελήφθη ένας δράστης, αναζητούνται οι 2 συνεργοί του

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνες των αστυνομικών, περιστατικό που αφορά σε υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης, την περασμένη Πέμπτη 9 Μαϊου, σε οικισμό της Καβάλας.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός αλλοδαπού, υπηκόου Βουλγαρίας, ηλικίας 51 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία η οποία περιλαμβάνει και δύο άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

Ειδικότερα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την παθούσα, προσποιούμενος τον γιατρό και με πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης κατάφερε να την πείσει να παραδώσει στον αλλοδαπό χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

Έπειτα από την καταγγελία του περιστατικού πραγματοποιήθηκε έρευνα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν τα στοιχεία του ΙΧΕ αυτοκινήτου του φερόμενου ως δράστη. Ύστερα από σχετικές αναζητήσεις ο φερόμενος ως δράστης εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής στον κάθετο άξονα Κομοτηνής – Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων, καθώς μετέβαινε στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας προκειμένου να φύγει από τη χώρα. Στην κατοχή του βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα κοσμήματα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην 78χρονη. Επιπλέον, κατασχέθηκε το όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Για την υπόθεση διενεργεί προανάκριση το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα