Γιορτή της Μητέρας: Πέντε τρόποι για να δείξεις στη μαμά σου ότι την αγαπάς χωρίς να της το πεις

Γιορτή της Μητέρας: Πέντε τρόποι για να δείξεις στη μαμά σου ότι την αγαπάς χωρίς να της το πεις

Κάθε χρόνο, τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, έχει καθιερωθεί να γιορτάζουμε τη Γιορτή της Μητέρας, μια ημέρα αφιερωμένη σε όλες τις μαμάδες του κόσμου, που, μεταξύ άλλων, έχουν αναλάβει τον δυσκολότερο ρόλο της φύσης - να φέρουν στον κόσμο έναν καινούργιο άνθρωπο.

Και επειδή οι λέξεις δεν είναι αρκετές για να περιγράψουμε τη σπουδαιότητα και τη σημαντικότητα του να είσαι μητέρα, θα παραθέσουμε τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη, ο οποίος τα είπα όλα σε μια πρόταση: «Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές και πάλι κάτι θα περισσέψει για να το φωνάξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου».

Η μαμά σου είναι ο πρώτος άνθρωπος που σε αγκάλιασε, όταν ήρθες σε αυτόν τον κόσμο και ο άνθρωπος που η αγκαλιά του αποτελεί καταφύγιο κάθε φορά που φοβάσαι, είσαι θλιμμένη, νιώθεις άγχος ή βρίσκεσαι σε αδιέξοδο. Είναι εκείνο το άτομο που είναι διαθέσιμο για σένα 24 ώρες το 24ωρο, είτε χτυπήσεις την πόρτα της είτε την πάρεις τηλέφωνο.

Όσο χρόνια κι αν περάσουν, όσα κεράκια κι αν σβήσεις στην τούρτα σου, η ανησυχία για το αν έφαγες, αν ξεκουράστηκες, αν γύρισες στο σπίτι με ασφάλεια κι αν σε πλήγωσε κανείς παραμένει ακριβώς η ίδια. Και για να είμαστε ειλικρινείς, κανένας άλλος άνθρωπος σε αυτόν τον κόσμο δεν θα μας αγαπήσει ποτέ με το ίδιο μέγεθος και την ίδια ανιδιοτέλεια που το κάνει και θα το κάνει η μαμά μας. Άλλωστε, μάνα είναι μόνο μία.

Με αφορμή, λοιπόν, τη Γιορτή της Μητέρας σκεφτήκαμε πέντε τρόπους με τους οποίους μπορείς να εκφράσεις την αγάπη σου στη μητέρα σου, χωρίς να χρησιμοποιήσεις λέξεις, αλλά κάνοντας πράξεις. Πρόκειται για μικρές κινήσεις αγάπης που έχουν, όμως, μεγάλο νόημα, και σίγουρα θα συγκινήσουν και θα κάνουν χαρούμενη τη μητέρα σου.

Αυτή η Κυριακή είναι πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη για εκείνη, διότι γιορτάζει έναν ρόλο που δε διδάχτηκε ποτέ, όμως έμαθε καλύτερα από όλους, παρά τις απαιτήσεις και τις ατέλειωτες δυσκολίες. Με γνώμονα την αγάπη της για σένα, κατάφερε ξεπεράσει τα εμπόδια, οπότε αυτή η ημέρα δικαίως είναι αφιερωμένη σε εκείνη, στην προσωπική ηρωίδα του καθενός, στη μητέρα.

Γιορτή της Μητέρας: 5 τρόποι για να πεις «σ' αγαπώ» στη μαμά σου χωρίς να πεις τίποτα

1.Μπορεί να φαίνεται συνηθισμένο και βαρετό, όμως δεν είναι. Ένα μπουκέτο λουλούδια και μια μεγάλη αγκαλιά αρκούν για να πλημμυρίσουν την καρδιά της μητέρας σου με απέραντη ευτυχία. Γνωρίζει ήδη ότι την αγαπάς, όπως και εσύ γνωρίζεις ότι σε αγαπάει. Ωστόσο, αυτή η αγκαλιά και αυτά τα λουλούδια θα την κάνουν να αισθανθεί γι’ ακόμα μια φορά υπερήφανη για τον εαυτό της και για τον άνθρωπο που έφερε σε αυτό τον πλανήτη.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα