Ρέθυμνο: Δραματικές σκηνές σε παραλία – 6χρονο κορίτσι παρασύρθηκε από ρεύματα

Ρέθυμνο: Δραματικές σκηνές σε παραλία – 6χρονο κορίτσι παρασύρθηκε από ρεύματα

Στιγμές αγωνίας σε παραλία στο Ρέθυμνο, με ένα 6χρονο κορίτσι να παρασύρεται στα ανοιχτά. Ο πατέρας της μικρής βούτηξε αλλά δεν κατάφερε να την σώσει.

Μια επιχείρηση διάσωσης που διήρκησε λίγα λεπτά, αλλά για τους εμπλεκόμενους και τους δεκάδες… θεατές, φάνηκαν ολόκληρος αιώνας, διαδραματίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην παραλία της πόλης του Ρεθύμνου. Πρωταγωνιστές ένα κοριτσάκι περίπου 6 ετών, ο πατέρας του, ο Υποδιοικητής του ΤΑΕ Ρεθύμνου και ένας άνδρας που υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Cretalive, στην συγκεκριμένη παραλία, λόγω και του καλού καιρού που επικρατούσε, βρέθηκε την Κυριακή πλήθος κόσμου, για μπάνιο ή απλά μια βόλτα.

 
Ξαφνικά, την ηρεμία της ημέρας “έσπασαν” οι κραυγές για βοήθεια που ακούστηκαν για να ακολουθήσει ο πανικός.

 
Το 6χρονο κοριτσάκι που κολυμπούσε στη θάλασσα, παρασύρθηκε από τα ρεύματα που το “τραβούσαν” στ’ ανοιχτά. Ο πατέρας του έσπευσε άμεσα να βοηθήσει, ενώ το ίδιο έπραξαν, ο υποδιοικητής του ΤΑΕ Ρεθύμνου, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας στο σημείο με την οικογένειά του, αλλά κι ένας ακόμα γνωστός του, ο οποίος υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό.

Οι περιγραφές για τα όσα έγιναν στη συνέχεια είναι δραματικές, καθώς – όπως αναφέρεται – ο πατέρας κατάφερε να πιάσει την μικρή, ωστόσο αν και νέος σε ηλικία και σωματώδης, φαινόταν ανήμπορος κι εκείνος να αντιμετωπίσει τα ισχυρά ρεύματα.

Οι δύο ένστολοι κατάφεραν να τους πλησιάσουν, και με τη βοήθεια ενός σωσιβίου που κάποιοι είχαν πετάξει, δεμένο σε σχοινί από την παραλία, ξεκίνησαν να τους οδηγούν έξω.

Η περιπέτεια ωστόσο συνεχίστηκε, καθώς η δύναμη των ρευμάτων ήταν τέτοια, που έσπασε και το σχοινί το οποίο κράταγε το σωσίβιο!

Οι δύο ένστολοι υπερέβαλαν εαυτόν και κατάφεραν να οδηγήσουν πατέρα και κόρη έξω από το νερό.

Το κοριτσάκι, όπως ήταν φυσικό βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, ενώ εμφανώς ταλαιπωρημένοι ήταν και οι τρεις άνδρες, με τον πατέρα του παιδιού να μην μπορεί να συγκρατήσει την συγκίνησή του για τους “σωτήρες” τους και να επαναλαμβάνει συνεχώς τη λέξη “ευχαριστώ”

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος αστυνομικος «ορμά» χωρίς δεύτερη σκέψη να βοηθήσει συνανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο. Μάλιστα είχε τιμηθεί πριν μερικά χρόνια, μαζί με άλλους συναδέλφους του.

Πηγή: daynight.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα