Γλυφάδα: Αυτοκτόνησε στη θέα των αστυνομικών - Χτυπούσε άγρια τη σύντροφό του όταν τον εντόπισαν οι άνδρες της ΟΠΚΕ

Γλυφάδα: Αυτοκτόνησε στη θέα των αστυνομικών - Χτυπούσε άγρια τη σύντροφό του όταν τον εντόπισαν οι άνδρες της ΟΠΚΕ

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έληξε δραματικά, αυτή τη φορά την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή της Γλυφάδας. 

Ένας νεαρός άνδρας, αφού επιτέθηκε στη σύντροφό του, αφού την κυνήγησε μέχρι και την είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία διέμεναν, κλείστηκε στο διαμέρισμά του κι έπειτα αυτοκτόνησε, όταν προηγουμένως είδε αστυνομικούς να παρατηρούν τη δράση του και να τον παίρνουν στο κατόπι προκειμένου να τον συλλάβουν.

Γλυφάδα: Το χρονικό του τραγικού περιστατικού
Ήταν γύρω στις 16.05, όταν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ διέρχονταν από την οδό Ικαρίας στη Γλυφάδα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το πλήρωμα της ειδικής αστυνομικής ομάδας αντιλήφθηκε φωνές από έναν καβγά. Οι Αρχές ξεκίνησαν την έρευνά τους κι εντόπισαν το σημείο από το οποίο προέρχονταν οι φωνές. Με τη συνδρομή των περίοικων, επικεντρώθηκαν στην πολυκατοικία με τον αριθμό 28, όπου διαπίστωσαν πως μία γυναίκα προσπαθούσε να ξεφύγει από τα χέρια του συντρόφου της.

Όπως αναφέρουν μάρτυρες, ένας 29χρονος, ο οποίος συχνά πυκνά προκαλούσε προβλήματα με τη συμπεριφορά του, χτυπούσε τη σύντροφό του. Οι αστυνομικοί τον αντιλήφθηκαν άμεσα κι έσπευσαν να τον συλλάβουν. «Έλα εδώ, έλα εδώ» φώναξαν, σύμφωνα με μάρτυρες, κάποιοι από το αστυνομικό πλήρωμα, με τον 29χρονο να πανικοβάλλεται και να ανεβαίνει ξανά στο διαμέρισμά του. Οι αστυνομικοί περιέθαλψαν τη γυναίκα, η οποία, σύμφωνα με πηγές της «ON time», είπε στις Αρχές πως ο σύντροφός της είναι επικίνδυνος και πως έχει κάνει χρήση ναρκωτικών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν προς τον τέταρτο όροφο, έπειτα από υπόδειξη της κοπέλας και προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον 29χρονο. Δεν έλαβαν απάντηση και κάλεσαν για ενισχύσεις, όπως και τον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να τους δώσει το «πράσινο φως» για επέμβαση. Στο σημείο εστάλη διαπραγματευτής προκειμένου ο δράστης του ενδοοικογενειακού επεισοδίου να πειστεί να παραδοθεί. Το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο φρόντισε στο σημείο να καταφτάσει ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική. Σε ανύποπτο χρόνο, όμως, ακούστηκε πυροβολισμός. Η αστυνομία επικοινώνησε με τις δικαστικές Αρχές, που έδωσαν το «ΟΚ» για επέμβαση. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο 29χρονος βρέθηκε νεκρός, πυροβολημένος στο κεφάλι.

Τα ναρκωτικά και το τροχαίο
Αμέσως κλήθηκαν τα αρμόδια τμήματα Ασφαλείας όπως και στελέχη της ΔΕΕ. Οι Αρχές εντόπισαν σε πρώτη φάση το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για την αυτοχειρία. Πληροφορίες αναφέρουν πως το πιστόλι ήταν παράνομο, ενώ ακολούθησε έλεγχος ταυτοποίησης του αυτόχειρα. Διαπιστώθηκε πως πρόκειται για τον Παναγιώτη Κούκο, πρόσωπο το οποίο έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε ληστεία, παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών αλλά και για απείθεια.

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο διαμέρισμά του εντόπισαν και ποσότητα ναρκωτικών. Από περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε πως μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης προς Παρασκευή, ο 29χρονος είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα. Με ένα μαύρο Grand Cherokee είχε συγκρουστεί με μικρότερο όχημα στην περιοχή της Γλυφάδας, αφήνοντας πίσω του δύο τραυματίες, χωρίς να παραμείνει στο σημείο. Για τα παραπάνω του είχε επιβληθεί περιοριστικός όρος παρουσίας στο Α.Τ. της Γλυφάδας κάθε 1η και 16η (πενθήμερη διορία) του μήνα. Η νεαρή σύντροφος του αυτόχειρα μεταφέρθηκε σε ασφαλή χώρο, ενώ κλήθηκε να δώσει κατάθεση για το περιστατικό.

* Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 29χρονος ήταν τοξικοεξαρτημένος, ο οποίος «κύλησε» περισσότερο, όταν πριν από κάποιο χρονικό διάστημα «έχασε» τη μητέρα του.

.parapolitika

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα