Σοκαριστικό βίντεο από το τροχαίο στο Πόρτο Ράφτη με νεκρό τον 27χρονο Νίκο – Η στιγμή της σύγκρουσης

Σοκαριστικό βίντεο από το τροχαίο στο Πόρτο Ράφτη με νεκρό τον 27χρονο Νίκο – Η στιγμή της σύγκρουσης

Ο 27χρονος Νίκος έχασε τη ζωή του και η 22χρονη συνοδηγός τραυματίστηκε βαριά στο Πόρτο Ράφτη, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν εξετράπη της πορείας του, βγήκε από το οδόστρωμα και χτύπησε σε κολώνες. Το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη γύρω στις 23:00 τη Δευτέρα στη Λεωφόρο Πόρτο Ράφτη 511.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το όχημα εκινείτο επί της Λεωφόρου Πόρτο Ράφτη, με κατεύθυνση προς το Μαρκόπουλο και για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο ξέφυγε από την πορεία του, βγήκε από τον δρόμο, χτύπησε σε στάση λεωφορείου, σε ξύλινη κολώνα του ΟΤΕ, στη συνέχεια σε τσιμεντένια ρεύματος, και ακινητοποιήθηκε.

Ήταν τόσο σφοδρή η πρόσκρουση που χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής με 7 πυροσβέστες και 3 οχήματα για να απεγκλωβιστούν οι επιβαίνοντες από τα συντρίμμια.

Επρόκειτο για τον οδηγό του αυτοκινήτου, 27 ετών, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός, και τη συνοδηγό του, 22 ετών, βαριά τραυματισμένη.

Η νεαρή παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ιαβέρης για τροχαία: Τα τελευταία 60 χρόνια έχουμε χάσει 140.000 συμπολίτες μας – Γενοκτονία αυτό που συμβαίνει στους δρόμους
Για τα απανωτά τροχαία δυστυχήματα που συμβαίνουν στη χώρα μας, με αφορμή το θανατηφόρο περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα μίλησε ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης, σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας στην Περιφέρεια Αττικής καλώντας τους οδηγούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Αν δεν αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του να συνειδητοποιήσει ότι είναι μέρος του προβλήματος και να μη μεταφέρει τις ευθύνες σε άλλους. Δε θα γίνει ποτέ τίποτα αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό το πράγμα που συμβαίνει είναι η γενοκτονία των Ελλήνων στους δρόμους. Ότι μπορεί ο καθένας από εμάς να εμπλακεί την επόμενη στιγμή, το επόμενο δευτερόλεπτο και να καταστρέψει τα πάντα που εννοώ τα πάντα την οικογένειά του, τη ζωή του, την αρτιμέλεια του. Να καθηλωθεί σε ένα καρότσι, σε ένα αμαξίδιο, σ’ ένα κρεβάτι» δήλωσε στην εκπομπή «Νewsroom ο κ. Ιαβέρης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά δήλωσε πως τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα τα τελευταία 60 – 70 χρόνια έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για τη χώρα μας.

«Μιλάμε για 650 νεκρούς κάθε χρόνο» τόνισε ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας επισημαίνοντας ότι έχουμε άλλους τόσους παραπληγικούς και 2.000 περίπου τραυματίες. «Τα τελευταία 60 χρόνια έχουμε χάσει 140.000 συμπολίτες μας, κατά κύριο λόγο νέους» σημείωσε.

Περιγράφοντας την οδική συμπεριφορά είπε χαρακτηριστικά: «Ο Έλληνας είναι ανάγωγος και επιθετικός και λειτουργεί χωρίς να σέβεται τον εαυτό του και τους άλλους, γιατί έτσι έμαθε μέσα από την οικογένεια του, μέσα από την κοινωνία γενικότερα. Αυτό δε συμβαίνει στο εξωτερικό».

Όπως τόνισε, τα θύματα είναι κυρίως ηλικίας από 15 – 29 που είναι μια πολύ τρυφερή ηλικία και το 29 – 45 που εκτός από παραγωγική ηλικία είναι και αναπαραγωγική, εξ ου και ο χαρακτηρισμός «γενοκτονία».

Σύμφωνα με τον κ. Ιαβέρη στο εξωτερικό εάν σου πάρουν το δίπλωμα δεν μετακινείσαι. «Εδώ βλέπουμε πάρα πολύ κόσμο ο οποίος, χωρίς να έχει δίπλωμα, ή να είναι ανασφάλιστος, να κυκλοφορεί ελεύθερος» συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε δε ότι ένας λόγος που παραμένει υψηλός ο αριθμός των τροχαίων είναι και η υποστελέχωση των τμημάτων της Τροχαίας ενώ πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα