Βασίλης Μάγγος: Νέα τροπή στην υπόθεση – Έξι αστυνομικοί κατηγορούνται για τον βασανισμό του

Βασίλης Μάγγος: Νέα τροπή στην υπόθεση – Έξι αστυνομικοί κατηγορούνται για τον βασανισμό του

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του Βασίλη Μαγγού, ο οποίος είχε ξυλοκοπηθεί άγρια το 2020 από αστυνομικούς έξω από τα δικαστήρια Βόλου και στη συνέχεια είχε υποβληθεί σε βασανιστήρια στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

 Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πατέρας του, Γιάννης Μάγγος σε ανάρτησή του, με Διάταξη του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βόλου έξι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας (τέσσερις της ΟΠΚΕ και δύο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας) κατηγορούνται για τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

  •  των βασανιστηρίων κατά συναυτουργία και κατά συρροή
  • της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή
  • της έκθεσης κατά συναυτουργία και
  • της παράνομης κατακράτησης κατά συναυτουργία. (Η κατά συρροή κατηγορία αφορά τους τέσσερεις πρώτους).


Ο Γιάννης Μάγγος τονίζει πως, όπως αναφέρεται στη διάταξη, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής των κατηγορουμένων για τις πράξεις που κατηγορούνται, εκ των οποίων η πρώτη είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος τέλεσης νέων εγκλημάτων και να εξασφαλιστεί η εμφάνισή τους στο ακροατήριο του Δικαστηρίου, επιβλήθηκαν εις βάρος τους περιοριστικοί όροι ήτοι: 1) απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και 2) την παροχή εκ μέρους τους εγγυοδοσίας ενός συγκεκριμένου χρηματικού ποσού.

«Η αλληλεγγύη της κοινωνίας από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, δίνει κουράγιο και δύναμη σ’ εμάς και τους δικηγόρους μας. Ο αγώνας συνεχίζεται», καταλήγει ο Γιάννης Μάγγος.

 
Το χρονικό
Ο Βασίλης Μάγγος είχε υποστεί άγριο ξυλοδαρμό και βασανισμό, από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών στις 13 Ιουνίου του 2020.

Ο ίδιος είχε καταγγείλει τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Βρίσκομαι στο νοσοκομείο με 6 ή 7 κατάγματα στα πλευρά και με θλάση στο συκώτι και την χοληδόχο κύστη, χτυπημένος άγρια και βασανισμένος από τις δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ,ΟΠΚΕ,Ασφάλεια)».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα