Σεπόλια: Αθώα η μητέρα της 12χρονης. Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τον βασικό κατηγορούμενο

Στην πολύκροτη υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου.

Την ενοχή του βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό και την αθώωση της μητέρας της αποφάσισε πριν από λίγο το δικαστήριο.

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση, κηρύσσοντας ένοχο τον 55χρονο επιχειρηματία για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία.

Ως προς τα υπόλοιπα αδικήματα:

-Ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη,

-Ένοχος για Πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων),

-Ένοχος για Μαστροπεία,

-Αθώος Εμπορία ανήλικου,

-Ένοχος Παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώα τη μητέρα της ανήλικης για την διακεκριμένη πορνογραφία και μαστροπεία ενώ την έκρινε ενοχή μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης. Με το άκουσμα της απόφασης η μητέρα της ανήλικης ξέσπασε σε κλάματα.

Ο επονομαζόμενος «Μιχάλης» κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας και για παιδική πορνογραφία.

Έξι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν και οι υπόλοιποι κρίθηκαν ένοχοι είτε κατά πλειοψηφία είτε ομόφωνα για τις κατηγορίες των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο έναντι αμοιβής και πορνογραφία.

Να σημειωθεί ότι η ανήλικη δεν βρισκόταν στο δικαστήριο.

Απ. Λύτρας: «Αυτό που ισχυριζόταν εξαρχής η μητέρα της 12χρονης, απεδείχθη και από την απόφαση του δικαστηρίου»
«Αυτή η εισαγγελική πρόταση δεν υπήρχε περίπτωση να σταθεί. Η μητέρα είναι αθώα των κατηγοριών όπως έλεγα από την πρώτη στιγμή και ο βασικός κατηγορούμενος της συγκεκριμένης υπόθεσης καταδικάστηκε για όλες τις πράξεις, και για τον βιασμό και την μαστροπεία. Ήταν πραγματικά και για μας μεγάλη νίκη, το παλέψαμε πάρα πολύ, με πολλά εμπόδια, και εν τέλει το σημαντικό είναι ότι η μητέρα, αυτό που έλεγε πρωτίστως η ίδια αλλά και η 12χρονη κόρη της – ότι η μητέρα της δεν έχει καμία σχέση – , αποδείχθηκε και με την απόφαση του δικαστηρίου».

Και συμπλήρωσε ο κ. Λύτρας: «Ήταν αδικεί η προφυλάκισή της, πήγε και κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και βρέθηκε σχεδόν 18 μήνες στην φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά».

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι»
Η δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Σοφία Πολυζωγοπούλου έκανε δηλώσεις λέγοντας:

«Ήταν μια ορθή και δίκαιη απόφαση, κυρίως γιατί ακούστηκε η φωνή αυτού του παιδιού και για τον βιασμό της και για την σεξουαλική εκμετάλλευση που έχει υποστεί. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα