Σεισμός κοντά στην Κέρκυρα, ταρακουνήθηκε το νησί – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Σεισμός κοντά στην Κέρκυρα, ταρακουνήθηκε το νησί – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Κέρκυρα. Το επίκεντρο εντοπίζεται 31 χιλιόμετρα νότια – νοτιοδυτικά των Οθωνών.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 07:20 το πρωί και ήταν 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Έγινε νότια της Κέρκυρας με εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί. Είχε προηγηθεί ένας ακόμα σεισμός τα ξημερώματα εντάσεως 3,5 βαθμών 20 χιλιόμετρα ΝΔ των Οθωνών.

 Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ήταν μια δόνηση στα όρια του θαλάσσιου χώρου μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Η σεισμική δόνηση ήταν αρκετά μικρή και μακριά από τον χερσαίο χώρο, συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας, ενώ πρόσθεσε ότι αργότερα θα έχουμε πλήρη αντίληψη για το τι ακριβώς έχει γίνει.

Ως ένα φαινόμενο που δεν προκαλεί ανησυχία χαρακτήρισε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και σεισμολόγος, Άκης Τσελέντης τον σεισμό

«Η Κέρκυρα δεν κινδυνεύει από σεισμούς αυτής της τάξεως και αυτής της θέσης. Κινδυνεύει και επηρεάζεται περισσότερο από μεγάλους σεισμούς που μπορεί να γίνουν στην Αλβανία, αν και δεν έχουμε κάποιο σήμα από εκεί για να μας ανησυχεί. Ωστόσο πρέπει να το παρακολουθούμε» είπε στο enikos.gr, ο κ. Τσελέντης.

Σχετικά με τα 3,5 Ρίχτερ που προηγήθηκαν, ο κ. Τσελέντης τόνισε ότι ήταν ένας προσεισμός, ενώ έχουν γίνει τουλάχιστον 6 μετασεισμοί, «κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό».
 
Ο ίδιος εξήγησε ότι είναι θαλάσσιο ρήγμα– ένα από τα πολλά που υπάρχουν- αυτό που έδωσε τον σεισμό.

Όπως είπε ο κ. Τσελέντης, «τα Ιόνια νησιά είναι ευάλωτα στους σεισμούς, αλλά έχουν πολύ καλή δόμηση, σε αντίθεση με την Κέρκυρα που δεν έχει. Ωστόσο η Κέρκυρα δεν έχει τη σεισμικότητα που έχει η Λευκάδα, η Κεφαλονιά και άλλα νησιά. Άρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Όμως, παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα