Κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων: Νέες συλλήψεις, δύο από τις κοπέλες ήταν θύματα και της Λορέλας

Κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων: Νέες συλλήψεις, δύο από τις κοπέλες ήταν θύματα και της Λορέλας

Σε δύο επιπλέον συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για το κύκλωμα μαστροπείας, το οποίο εξωθούσε ανήλικες κοπέλες στην πορνεία.

Συνελήφθησαν ένας 55χρονος και ένα 36χρονος κατηγορούμενοι για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’εξακολούθηση, ενώ είχαν προηγηθεί άλλες 4 συλλήψεις: μίας 25χρονης, των φερόμενων συνεργών της, του φίλου της, ένος 54χρονου οδηγού ταξί όπως επίσης και μίας 21χρονης.

«Εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται ότι ήταν η 25χρονη, η οποία από το καλοκαίρι του 2023 και έχοντας αναπτύξει φιλική σχέση με τουλάχιστον επτά ανήλικες 15-17 ετών, τις διευκόλυνε να βρίσκουν «πελάτες», με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευση τους σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής στο κέντρο της Αθήνας.

Η νεαρή γυναίκα κατηγορείται ακόμη ότι εξωθώντας τα κορίτσια στην πορνεία, έπαιρνε μέρος των χρημάτων που αποκόμιζε κάθε ανήλικη.

Τα ποσά κυμαίνονταν ανάλογα με τα χρήματα που εισέπρατταν οι ανήλικες ενώ πολλές φορές – σύμφωνα με αστυνομικές πηγές – τις συνόδευε η ίδια στα ραντεβού.

Η 25χρονη «εγκέφαλος» αποκόμιζε από κάθε ανήλικη, συνήθως 50 ευρώ και μέχρι 100, ανάλογα με τα χρήματα που εισέπρατταν οι ανήλικες, από 200 έως 400 ευρώ. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις οι πληρωμές αντί χρημάτων γίνονταν με ναρκωτικές ουσίες και συγκεκριμένα κοκαΐνη καθώς και με πραγματοποίηση τατουάζ στα ανήλικα κορίτσια.

Η 25χρονη, η οποία κατηγορείται και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών βάσει του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της, ο φίλος της και ο οδηγός ταξί πήγαιναν οι ίδιοι τις ανήλικες στα ερωτικά ραντεβού.

Η 21χρονη προήγαγε στη γενετήσια εκμετάλλευση μία εκ των ανήλικων κοριτσιών, έχοντας λάβει μέρος των χρημάτων.

Την ίδια στιγμή, δύο από τις κοπέλες που βρέθηκαν να τα εκμεταλλεύονται είχαν βρεθεί να είναι θύματα, σύμφωνα με πληροφορίες και ενός αντίστοιχου κυκλώματος μαστροπείας το οποίο εξαρθρώθηκε και στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η λεγόμενη Λορέλα σε βάρος της οποίας είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για μαστροπεία τελεσθείσα σε βάρος πρόσωπου νεότερου των δεκαπέντε ετών, με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων, κατ’ εξακολούθηση.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης έγινε στις 31 Οκτωβρίου του 2023 από μία 22χρονη αδερφή 16χρονης που εξωθούταν στην πορνεία. Είχε διαπιστώσει ότι η αδερφή της έλειπε συχνά τις νύχτες και από το κινητό τηλέφωνο που της πήρε διαπίστωσε ότι έκλεινε ερωτικά ραντεβού σε ξενοδοχείο του Κεραμεικού.

Σχετικά με τους άλλους συλληφθέντες, οι δύο κατηγορούνται ότι μετέφεραν τις ανήλικες από και προς τα ξενοδοχεία που λάμβαναν χώρα οι ερωτικές συναντήσεις χρησιμοποιώντας τα αυτοκίνητά τους.

Επίσης συνελήφθη και μία 21χρονη η οποία κατηγορείται ότι σε μη επακριβώς προσδιορισμένο χρόνο, αλλά κατά ίδιο χρονικό διάστημα δράσης και των λοιπών συλληφθέντων, προήγαγε στην πορνεία μία από τις ανήλικες λαμβάνοντας μέρος των χρημάτων που αποκόμιζε.

Συνολικά για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο γυναίκες 25 και 21 ετών και δύο άνδρες 25 και 54 ετών για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, ενώ στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τις Αρχές συμπεριλαμβάνονται ακόμη έξι άτομα.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε από τις 17 έως τις 18 Μαρτίου στον Βύρωνα, στο Αιγάλεω αλλά και στην πλατεία Αττικής και στην Ομόνοια.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια και μικροποσότητα ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και στην συνέχεια στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Αυτό που προκύπτει από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων είναι ότι υπάρχουν κοινά θύματα στις δύο υποθέσεις είπε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ Κων. Δημογλίδου. Όπως διευκρίνισε μπορεί να υπάρχει προσωπική σχέση μεταξύ της Λορέλας και της 25χρονης, ωστόσο «δεν μας προκύπτει συνεργασία ως προς το αντίτιμο της μαστροπείας που εξετάζεται».

Πρόσθεσε δε πως έχουν ταυτοποιηθεί 7 θύματα μέχρι στιγμής και πως υπάρχουν 10 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι 6 έχουν συλληφθεί ενώ 4 αναζητούνται. Για τους πελάτες δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης ως τώρα.

Πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα