Θεσσαλονίκη: Μας επιτέθηκαν εκατοντάδες, με χτύπησαν στο κεφάλι, περιγράφει το θύμα της ομοφοβικής επίθεσης

Θεσσαλονίκη: Μας επιτέθηκαν εκατοντάδες, με χτύπησαν στο κεφάλι, περιγράφει το θύμα της ομοφοβικής επίθεσης

Σοκ προκαλεί το ομοφοβικό λιντσάρισμα εκατοντάδων ανθρώπων σε δύο non binary άτομα στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Τα δύο non binary άτομα -όπως αυτοχαρακτηρίζονται- κυνηγήθηκαν και εξευτελίστηκαν από τον όχλο μέχρι που βρήκαν καταφύγιο σε κατάστημα εστίασης.

Τους επιτέθηκαν λεκτικά, τους πέταξαν μπουκάλια, τους έβρισαν και τους έφτυσαν, ενώ συνέχισαν να τους προπηλακίζουν ακόμη όταν έφτασαν στην οδό Αριστοτέλους αστυνομικές δυνάμεις.

Ένα από τα θύματα μίλησε στο newsit για την επίθεση. «Είμαι από Αθήνα και πήγα με τη φίλη μου βόλτα στη Θεσσαλονίκη. Χθες ήταν η δεύτερη μέρα στην πόλη και το βράδυ κατεβήκαμε βόλτα στην Αριστοτέλους και πήραμε παγωτό. Εκεί από το πουθενά άρχισαν πολλές παρέες να μας πλησιάζουν, να σφυρίζουν, να μας βρίζουν. Ήταν εκατοντάδες. Άλλοι λένε πως ήταν 200 άτομα, άλλοι 300. Εμένα προσωπικά με έφτυσαν, ένας με τραβούσε απ;o το τζάκετ, μας έσπρωξαν, μας πέταξαν μπουκάλια», περιέγραψε.

Όπως χαρακτηριστικά είπε δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι. «Ήρθε μια κοπέλα μπροστά μου για να μας βοηθήσει, όμως την έσπρωξαν και αυτήν. Είπα στη φίλη μου πάμε να φύγουμε, ένας με χτύπησε στο κεφάλι. Μπήκαμε σε ένα εστιατόριο που βρίσκεται στην πλατεία για να σωθούμε. Εκεί το προσωπικό του μαγαζιού μας βοήθησε πάρα πολύ. Αυτοί ήρθαν απειλητικά και προς το μαγαζί και τσακώθηκαν και με το προσωπικό», πρόσθεσε.

»Στη συνέχεια ήρθε και η αστυνομία. Ήταν σοκαριστικό όλο αυτό. Αυτοί όλοι ήταν διαφορετικές παρέες που ήθελαν να μας χλευάσουν. Έχουν γίνει προσαγωγές άλλα πρέπει να βρεθούν όλοι. Περάσαμε τη νύχτα μας να δίνουμε καταθέσεις στο αστυνομικό τμήμα, ενώ πήγαμε και στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Ευτυχώς είμαστε καλά», κατέληξε.

@provc1ntcyu

♬ original sound - ????????????????????

«Θα φτάσω στα άκρα για να τιμωρηθούν»
Νωρίτερα, ένα από τα δύο θύματα της τρανσφοβικής επίθεσης είχε στείλει μήνυμα στους δράστες με story στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν θα μείνετε ατιμώρητοι. Θα μάθετε τι σημαίνει σεβασμός, θα μάθετε να εσωτερικεύετε όλο αυτόν τον θυμό με τον εαυτό σας, και όχι να εκφράζεστε επιθετικά σε άλλα άτομα. Δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία επίθεση που δέχομαι, βέβαια ποτέ ξανά σε τέτοιο scale. Αλλά θα σας πω, ότι δεν θα τα βάλω κάτω, θα φτάσω στα άκρα να τιμωρηθούν και να παραδειγματιστούν τέτοιου είδους συμπεριφορές! Άμα χρειαστεί θα πληρώσω και με την ίδια μου τη ζωή.

Για όλα τα 20 χρόνια που ζω και παλεύω, θα τα χαρίσω προς όλα τα άτομα που έχουν χαθεί άδικα. Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε το ελεύθερο να επιτίθεστε σε μειονότητες, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχετε καμία ελευθερία. Όχι κοινωνική, αλλά προσωπική, και για αυτό σας λυπάμαι πραγματικά, που δεν έχετε εκφραστεί ούτε μία φορά στη ζωή σας αληθινά, που δεν θα καταφέρετε ποτέ να μάθετε τι σημαίνει αλληλεγγύη», επισήμανε.

@provc1ntcyu Πρεπει να παραδεχτουμε παρολαυτα.. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΥΝΑΡΕΣ ΚΑΙ Η ΖΗΛΙΑ ΑΣΧΗΜΕΝΕΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ #fyp #skg #gr #real ♬ MP3PSYCHOSIS - Jxxl3s

Ανήλικοι οι 11 από τους 21 συλληφθέντες
Η αστυνομία προχώρησε σε 25 προσαγωγές. Από αυτές οι 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Πρόκειται για 11 ανήλικους και 10 ενήλικες. Στις έρευνες συμμετέχει και η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ. ΑΣ.

Αγγελούδης: Δείγμα Πολιτισμού και Δημοκρατίας η αποδοχή
Την επίθεση καταδίκασε με ανάρτησή του στα social mediaο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.

«Στην πολύχρωμη, συμπεριληπτική Θεσσαλονίκη του σεβασμού στη διαφορετικότητα δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστικές συμπεριφορές», ανέφερε μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι «η αποδοχή είναι δείγμα Πολιτισμού και Δημοκρατίας».

Νοτοπούλου: «Επικράτησε το σκοτάδι του φασισμού»
«Χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη που γιορτάζει το φως του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, επικράτησε το σκοτάδι του φασισμού», σχολίασε από την πλευρά της η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Δεκάδες νέοι άνθρωποι, ανενόχλητοι, επιτέθηκαν χθες βράδυ σε δυο διεμφυλικά άτομα ηλικίας 21 ετών τα οποία αναζήτησαν καταφύγιο για γλιτώσουν τα χειρότερα. “Καλλιεργείτε το σκοταδισμό και τη βία με τις αναχρονιστικές σας αντιλήψεις και  την ανεπάρκειά σας” προειδοποιούσαμε τα στελέχη της ΝΔ  στη δημόσια συζήτηση για το σχέδιο νόμου ισότητας στο γάμο. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις επιβεβαιωθήκαμε, μάλιστα με το χειρότερο τρόπο».

«Το χθεσινό περιστατικό προκαλεί ντροπή και θλίψη. Προμηνύει όσα έρχονται αν δεν δράσουμε άμεσα», πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως προκύπτουν πολύ σοβαρά ερωτήματα για τη στάση της Αστυνομίας, καθώς τα θλιβερά γεγονότα έγιναν σε απόσταση λίγων μέτρων από το Αστυνομικό Τμήμα.

«Να τελειώσουμε με τις διακρίσεις  λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της αξιοπρέπειας, του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ της επιλογής σεξουαλικού προσανατολισμού είναι αδιαπραγμάτευτα. Δεν είμαστε παρατηρητές, είμαστε πολίτες. Έχουμε όλοι ευθύνη να δώσουμε τη μάχη απέναντι στο σκοτάδι», κατέληξε.

Αυγέρη: «Δεν είναι αυτή η πόλη μας, δεν είναι αυτό οι άνθρωποι της»
«Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης δυο τρανς άτομα δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από ομάδα νεαρών. Δεν είναι αυτή η πόλη μας, δεν είναι αυτό οι άνθρωποι της. Δεν μπορεί να στέκουν στον όχλο ως απλοί θεατές περιμένοντας να γίνουν πρωταγωνιστές στο επόμενο σήκουελ ομαδικής βίας», τόνισε σε ανάρτησή της η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

Νέα Αριστερά: «Όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη απαιτούν άμεσα μέτρα»
«Το μίσος οδηγεί στον εκφασισμό. Οι εικόνες από τη Θεσσαλονίκη σοκάρουν: ένας όχλος επιτέθηκε σε δυο τρανς άτομα και μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Η τρανσφοβία και το μίσος για ό,τι θεωρείται “διαφορετικό” οδηγούν στον εκφασισμό της καθημερινής ζωής», επισήμανε σε ανακοίνωση της η Νέα Αριστερά.

«Τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη απαιτούν άμεσα μέτρα: για τη σεξουαλική εκπαίδευση στα σχολεία, για την αντιμετώπιση της νεανικής βίας, για την προστασία του δικαιώματος κάθε ατόμου να κυκλοφορεί ελεύθερα στο δημόσιο χώρο. Η ποιότητα της Δημοκρατίας μας εκεί κρίνεται. Στο δικαίωμα όλων στην ασφάλεια και στο σεβασμό», ξεκαθάρισε.

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα