«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι - Αρνήθηκε τα πάντα ο στρατιωτικός

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι - Αρνήθηκε τα πάντα ο στρατιωτικός

Αρνήθηκαν την εμπλοκή τους οι κατηγορούμενοι στην τρομοκρατική ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης».
 

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους, αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην τρομοκρατική ομάδα, ενώ ο 36χρονος που οδηγούσε το μηχανάκι στα Πετράλωνα και έχει καταγραφεί από κάμερες κλειστού κυκλώματος φέρεται να είπε:

«Αποδέχομαι τη συμμετοχή μου ως οδηγός σε αυτή την πράξη. Δεν αποδέχομαι καμία άλλη. Γνωρίζω δύο από τους συγκατηγορούμενους μου που δεν έχουν καμία σχέση με τους υπόλοιπους».

Η μόνη γυναίκα που κατηγορείται για εμπλοκή στην οργάνωση, είναι η 42χρονη από το Ψυχικό, που εργάζεται ως σεκιουριτι. Έχει «φωτογραφηθεί» από τις Αρχές ότι ήταν η «οδηγός» της οργάνωσης.

Σήμερα στο γραφείο της ανακρίτριας φέρεται να υποστήριξε ότι βρέθηκε σε λάθος τόπο και χρόνο. Επέμεινε ότι δε γνώριζε την ύπαρξη της οργάνωσης, ούτε είχε καμία επαφή με κάποιον από τους 4 έγκλειστους των φυλακών και όχι μόνο δεν είχε επαφές αλλά δεν τους γνώριζε.

Όσο για το αν ήταν η οδηγός των τρομοκρατών τουλάχιστον στην περίπτωση των Πετραλώνων φέρεται να είπε σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis: «Ο φίλος και γείτονας μου, μου ζήτησε να κάνω μια εξυπηρέτηση και να πάω με το αυτοκίνητο μου έναν άνδρα κάπου.

Δεν τον γνώριζα και δεν ήξερα το παραμικρό για το τι θα έκανε. Δεν μου έδωσε κανείς χρήματα για να εξυπηρετήσω τον άνθρωπο που δεν είχα ιδέα τι θα έκανε. Δεν γνώριζα και δε ρώτησα τι θα έκανε εκεί. Βρέθηκα σε λάθος τόπο και λάθος χρόνο».

Ο δικηγόρος της 42χρονης Γεώργιος Μυταλλούλης δήλωσε: «Η πελάτισσα μου εμμένει στην αθωότητα της, τις επόμενες μέρες θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μπορέσουμε να αποδείξουμε και να απαλύνουμε την θέση της και να αποδείξουμε την αθωότητα της».

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους και οι δυο στρατιωτικοί. Ο πρώτος, υπαξιωματικός, πολυβολητής του στρατού ξηράς, είχε κάνει αίτηση αποστρατείας. Το DNA και το αποτύπωμα του εντοπίσθηκαν πάνω στο φάκελο με τον εκρηκτικό μηχανισμό που θα αιματοκυλούσε τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ανέφερε: «Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες κρίνοντας τες ως ανυπόστατες και ανεδαφικές. Ουδέποτε εντάχθηκα στην φερόμενη τρόμο κρατική οργάνωση ενώ από τα φερόμενα ως μέλη αυτής γνωρίζω μόνο λόγω συνυπηρέτησης σε ίδια μονάδα τον έναν εκ των συγκατηγορούμενών μου»

Με τον δικηγόρο του Κωνσταντίνο Θεοφάνη να δηλώνει: «Μας αποδόθηκαν σήμερα κατηγορίες με ένα κατηγορητήριο σαφώς σαθρό, αβάσιμο και ανυπόστατο, το οποίο με έναν ισοπεδωτικό τρόπο απέδωσε όλα σε όλους».

Πηγή: iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα