Τέμπη: Δικαίωση και απαντήσεις ζητούν οι συγγενείς των 57 θυμάτων

Τέμπη: Δικαίωση και απαντήσεις ζητούν οι συγγενείς των 57 θυμάτων

Αύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου όταν 57 νεοι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της χώρας.
Οι πληγές δεν έχουν κλείσει για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών ένα χρόνο μετά την τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Οι συγγενείς των 57 αδικοχαμένων ψυχών ζητούν δικαίωση για τους δικούς τους ανθρώπους και καταγγέλλουν μία σειρά από παραλείψεις που οδηγούν σε συγκάλυψη του εγκλήματος.

Σήμερα, Τρίτη, θα δοθεί από την επιτροπή ανεξάρτητων πραγματογνωμόνων το τελικό πόρισμα που σχημάτισαν μετά από έρευνα κατόπιν εντολής της οικογένειας των θυμάτων.

Πρόκειται για ένα πόρισμα καταπέλτη, όπου αναλύονται τα λάθη που οδήγησαν στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, αλλά και τα κενά, οι παραλείψεις, τα συστήματα ασφαλείας που δεν λειτούργησαν, καθώς και ποιο ήταν το υλικό που προκάλεσε την ανάφλεξη.

Από την πλευρά τους οι οικογένειες των θυμάτων πιέζουν με κάθε τρόπο για να βρουν δικαίωση οι 57 ψυχές και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Όπως λένε αρκετοί συγγενείς των θυμάτων, βρήκαν το κουράγιο ένα χρόνο μετά να επισκεφτούν τον τόπο της τραγωδίας και να αποτίσουν φόρο τιμής.

Σημειώνεται πως έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα Τέμπη σε Αθήνα και στο σημείο του δυστυχήματος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα