Παραλύει η Αθήνα: Απεργία στα ΜΜΜ στις 28 Φεβρουαρίου – Τι ισχύει με λεωφορεία, μετρό και προαστιακό

Παραλύει η Αθήνα: Απεργία στα ΜΜΜ στις 28 Φεβρουαρίου – Τι ισχύει με λεωφορεία, μετρό και προαστιακό

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε για την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 24ωρη γενική απεργία, με τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ να συμμετέχουν στη στάση εργασίας. 24ωρη απεργία θα κάνουν και οι εργαζόμενοι στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Την Τετάρτη στις 28 Φεβρουαρίου έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία. Στην απεργία συμμετέχουν με στάσεις εργασίας τα Λεωφορεία του ΟΑΣΑ, ενώ 24ωρη απεργία κάνουν και οι εργαζόμενοι του προαστιακού σιδηρόδρομου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ:

«Αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Στα αστικά λεωφορεία, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00 24ωρη απεργία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).»

Τι ισχύει για το μετρό

Για το μετρό δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κάποια επίσημη απεργία, αλλά μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται ανακοίνωση καθώς οι εργαζόμενοι στις σταθερές συγκοινωνίες συμμετέχουν στις γενικές απεργίες.

Πηγή: thestandard.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα