Η μεγάλη απόβαση των αγροτών στην Αθήνα – Πλημμύρισε με τρακτέρ το Σύνταγμα

Η μεγάλη απόβαση των αγροτών στην Αθήνα – Πλημμύρισε με τρακτέρ το Σύνταγμα

Μετά τα απανωτά «όχι» που εισέπραξαν οι αγρότες από την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης με τα τρακτέρ τους από κάθε γωνιά της Ελλάδας με τελικό προορισμό το Σύνταγμα, όπου και πραγματοποιήθηκε το πανελλαδικό συλλαλητήριο, το οποίο ξεκίνησε στις 18:30 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21:00.

Οι αγρότες έφτασαν στην Αθήνα με κάθε μέσο ακόμη και με πλοία από την Κρήτη, αλλά και όσοι δεν ήρθαν στην πρωτεύουσα συμπαραστέκονται στον αγώνα των συναδέλφων τους με άλλους τρόπους.

Με επευφημίες, χειροκροτήματα και χαμόγελα οι Αθηναίοι υποδέχθηκαν τους αγρότες στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι αγρότες είχαν στο πλευρό τους σωματεία, εργαζόμενους και φοιτητές που έδωσαν το «παρών» στο κέντρο της Αθήνα, προκειμένου να στηρίξουν τον αγώνα τους.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που ξεκίνησαν σταδιακά από τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, θα συνεχιστούν μέχρι και το πρωί της Τετάρτης, όταν και είναι προγραμματισμένη η αποχώρηση των τρακτέρ.

Στην Αθήνα υπολογίζεται ότι κατέφθασε τριψήφιος αριθμός τρακτέρ, καθώς και χιλιάδες αγρότες που έφτασαν στην Αθήνα με λεωφορεία, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πάνω από 10.000 ανθρώπους.

Μάλιστα υπήρξε άψογη συνεργασία με την αστυνομία τόσο για την άφιξη των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας όσο και για την παραμονή τους.

Ακόμη και αυτή την ώρα που παραμένουν οι αγρότες στην Αθήνα, κάθονται στα τρακτέρ τους και στα γεωργικά μηχανήματα και πολλοί από αυτούς πέρασαν τη νύχτα μέσα σε αυτά.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση στα μπλόκα προκειμένου να δουν τι θα κάνουν και πώς θα κινηθούν.

«Όλοι είμαστε μέσα στα τρακτέρ μας όλη νύχτα. Περιμένουμε μέτρα στήριξης από τον πρωθυπουργό. Είμαστε ικανοποιημένοι με την συγκέντρωσή μας αλλά θα πάμε μέχρι τέλους προκειμένου να πάρουμε αυτά που μάς αναλογούν. Δεν κάνουμε πίσω. Δεν είδαμε κανέναν από την κυβέρνηση ούτε συναντηθήκαμε με κάποιον. Είμαι 25 χρόνων και έτσι και εγώ όπως και αλλοι συνάδελφοί μου θέλουμε ένα πρότυπο Ευρωπαίου αγρότη με ποιότητα ζωής. Θα αποφασίσουμε σήμερα τι θα κάνουμε», ανέφερε αγρότης στο MEGA.

«Κανονικά πρέπει να πάμε στο Μαξίμου αλλά θα δούμε τι θα κάνουμε», είπε άλλος αγρότης μιλώντας στο MEGA.

Από κάθε γωνιά της Ελλάδος έφτασαν στο Σύνταγμα οι αγρότες

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα