Έρχονται στην Αθήνα οι αγρότες - Όλα τα μέτρα και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έρχονται στην Αθήνα οι αγρότες - Όλα τα μέτρα και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα. Ξεκίνησαν από το Κάστρο Βοιωτίας και θα φτάσουν στο κέντρο το μεσημέρι. Συνεχής ενημέρωση με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τους κλειστούς δρόμους, τις διαδηλώσεις και τη διαδρομή των κινητοποιήσεων. Στις 18:30 η πορεία των τρακτέρ.

Συνεχίζει την πορεία του για Αθήνα το κονβόι των αγροτών

Με όλα τα μέσα στην Αθήνα οι αγρότες

Αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από όλη τη χώρα θα μεταβούν στην Αθήνα με δικά τους οχήματα αλλά και με λεωφορεία, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο μόνο για 60 λεωφορεία από τη Θεσσαλία και περί τις 5.000 συμμετοχές αγροτών.

 
126 τρακτέρ φτάνουν στην Αθήνα

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, συνολικά 126 τρακτέρ σε δύο κονβόι αναχώρησαν από την Βοιωτία και έχουν μπει ήδη στην εθνική οδό. Περιπολικά της αστυνομίας επιτηρούν το κονβόι των τρακτέρ που κινείται προς της Αθήνα. Οι αγρότες κινούνται πάνω στην ΛΕΑ χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα στην κυκλοφορία, αφήνοντας τις υπόλοιπες λωρίδες κυκλοφορίας ανοικτές προς τους υπόλοιπους οδηγούς.

Γύρω στις 12 το μεσημέρι θα φτάσουν οι αγρότες στα διόδια έξω από την Αττική:

Λίγο μετά τις 9 το πρωί ξεκίνησαν για Αθήνα οι αγρότες

Οι αγρότες από όλα τα μπλόκα μαζεύτηκαν χθες στο Κάστρο Βοιωτίας, όπου και διανυκτέρευσαν και το πρωί της Τρίτης 20/2 ξεκίνησαν για το κέντρο της Αθήνας. Αυτή την ώρα βρίσκονται στην εθνική οδό.

Τι ώρα φτάνουν στην Αθήνα οι αγρότες

Το μεγάλο κονβόι από το Κάστρο Βοιωτίας, έπειτα από συνεννοήσεις ξεκίνησε στις 9:00 την πορεία του προς την πρωτεύουσα, με την άφιξη τους να υπολογίζεται το μεσημέρι, καθώς οι ταχύτητες με τις οποίες κινούνται τα τρακτέρ είναι μικρές. Το ταξίδι τους που άρχισε με κόρνες, υπολογίζεται μέχρι την Αθήνα περίπου 3 με 4 ώρες. Αναμένεται η άφιξή τους μετά τις 12 το μεσημέρι.

Παραλύει το κέντρο της Αθήνας

Οι αγρότες από τη Δυτική Ελλάδα και από τα μπλόκα της Πελοποννήσου αναμένεται να συναντηθούν στην περιοχή των Μεγάρων, πριν κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα για το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο στις 18:30. Η προσυγκέντρωση των αγροτών θα ξεκινήσει στις 17:30 στην Ομόνοια.

Πώς κινείται το μετρό σήμερα
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. εξήγησε ότι δεν πρόκειται να κλείσει το μετρό σήμερα, εκτός εάν προκύψουν έκτακτοι λόγοι ασφάλειας. Τότε, ενδεχομένως, να κλείσει κάποια στάση του μετρό που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν ανακοινωθεί

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα