Σε ΜΕΘ ο Μανώλης Μαυρομμάτης - Τα νεότερα για την υγεία του

Σε ΜΕΘ ο Μανώλης Μαυρομμάτης - Τα νεότερα για την υγεία του

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γεννηματάς» με αναπνευστική ανεπάρκεια νοσηλεύεται ο δημοσιογράφος και πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομμάτης μετά από το ατύχημα από πυρκαγιά στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με ό,τι έχει γίνει γνωστό έως τώρα, ο Μανώλης Μαυρομμάτης έχει υποστεί 18% εγκαύματα στο σώμα του από τη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή (18/02) στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

Μάλιστα, η σύζυγός του, Ρένα Βενιέρη, είναι διασωληνωμένη στη Μονάδα Εγκαυμάτων της Κλινικής Πλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου από την πρώτη στιγμή, καθώς φέρει εγκαύματα στο 40% του σώματός της.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Μανώλη Μαυρομμάτη

«Γνωρίζεται ότι από 18/02/2024 (05:00 hrs) διακομίσθηκαν μέσω Σ/ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του ΓΝΑ "Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ", μετά από απεγκλωβισμό από οικιακή πυρκαγιά (επί της οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι) οι ασθενείς:

 
α. Ο αθλητικογράφος και πρώην βουλευτής, Μανώλης Μαυρομμάτης, 82 ετών, με θερμικά εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα κάτω άκρων, κορμού, αριστερού άνω άκρου και τριχωτού κεφαλής, συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας 18% της ολικής επιφάνειας σώματος. Ο ασθενής διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

β. Η Ειρήνη Μαυρομμάτη (σύζυγος), 80 ετών, με θερμικά εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα που αφορούν προσώπου, άνω και κάτω άκρων και κορμού, με μεγαλύτερη προσβολή της αριστερής πλευράς του σώματος, συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας 40% της ολικής επιφάνειας σώματος, και με στοιχεία αναπνευστικού εγκαύματος. Η ασθενής διασωληνώθηκε λόγω επαπειλούμενου αεραγωγού και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Υποβλήθηκε σε εσχαροτομές στην αριστερή άκρα χείρα και το αντιβράχιο.

Οι ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Εγκαυμάτων στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και η κατάστασή τους κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη για τις επόμενες 48 ώρες».

Από ξεχασμένη κατσαρόλα άρχισε η φωτιά
Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής (18/02), σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Αναγνωστοπούλου.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, το ζευγάρι κοιμόταν και είχαν ξεχάσει σε αναμμένη κουζίνα μια κατσαρόλα με αποτέλεσμα να προκληθεί η φωτιά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα