Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας για τους αγρότες – Κλειστές Πανεπιστημίου και Αμαλίας, ανοιχτή η Ακαδημίας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας για τους αγρότες – Κλειστές Πανεπιστημίου και Αμαλίας, ανοιχτή η Ακαδημίας

Συγκεντρωμένα στο Κάστρο της Βοιωτίας βρίσκονται από την Δευτέρα το απόγευμα τρακτέρ που έχουν μαζευτεί από όλα τα μπλόκα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας για θα λάβουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας.

Η κάθοδος προς την πρωτεύουσα θα ξεκινήσει σήμερα το πρωί, με στόχο, σύμφωνα με ανακοινώσεις, στις 17:30 να βρίσκονται στην πλατεία Ομονοίας και από εκεί στις 18:30 να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία έως το Σύνταγμα.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας αναφέρθηκε στον «συναγερμό» που επικρατεί στην αστυνομία για την έλευση των αγροτών.

«Αναμένονται λίγο πάνω από 7.000 άτομα να προσέλθουν στο  κέντρο της Αθήνας. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούν να υπολογίσουν αυτοί που θα πάνε μόνοι τους, δηλαδή απλοί πολίτες, σωματεία, συλλογικότητες. Είναι το θέμα της ακρίβειας που ακουμπά την καρδιά του κάθε ανθρώπου, και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν μπορεί να προβλεφθεί πόσοι θα έρθουν. Τους έχει δοθεί χώρος για να σταθμεύσουν τα τρακτέρ τους τα οποία θα είναι λίγο πάνω από 150. Έρχονται ήδη με συνοδεία αστυνομικών και έχουμε ήδη 5.500 αστυνομικούς που συμμετέχουν για την διαφύλαξη της τάξης. Οι δρόμοι θα αρχίσουν να κλείνουν στις αρχές του μεσημεριού αλλά μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλαπλασιαστικές αποφάσεις  και αλλάζουν λεπτό με λεπτό τα δεδομένα», υπογράμμισε.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου μίλησε στο MEGA για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

«Αναμένεται μετά τις 12 το μεσημέρι να ξεκινήσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. για να φτάσουν αυτοί οι άνθρωποι θα συνοδευτούν με περιπολικά της αστυνομίας μέχρι το κέντρο, θα σταθμεύσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα και σε όλη την Πανεπιστημίου. Οι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί – η Πανεπιστημίου και η Αμαλίας – ενώ η Ακαδημίας θα είναι ανοιχτή για να κινηθεί ο κόσμος προς τη Βασιλίσσης Σοφίας. Θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση στις 6 ώρα το απόγευμα και όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι αγρότες επιθυμούν να παραμείνουν το βράδυ, να διανυκτερεύσουν στην Αθήνα και να αποχωρήσουν από το πρωί της Τετάρτης. Υπάρχει η σκέψη όταν ολοκληρωθεί η συγκέντρωση να δοθεί στην κυκλοφορία ένα τμήμα της Πανεπιστημίου και της Αμαλίας, για να διευκολυνθεί ο κόσμος. Αυτό θα αποφασιστεί ανάλογα με τους κινδύνους που θα υπάρχουν για την ασφάλεια των αγροτών ή των ατόμων που θα κινούνται στο οδικό δίκτυο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αν χρειαστεί θα έχουμε περαιτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δηλαδή υπάρχει περίπτωση να κοπεί η κυκλοφορία και σε άλλους δρόμους στο κέντρο. Σήμερα θα ήταν καλύτερο να αποφύγουμε να πάρουμε το αυτοκίνητο στο κέντρο. Οι δρόμοι πέριξ του Συντάγματος θα είναι κλειστοί μέχρι να ολοκληρωθεί η πομπή των τρακτέρ και η διαδικασία της στάθμευσης. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 1 ώρα για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, και δεν γνωρίζουμε τι κίνηση θα υπάρχει εκείνη τη στιγμή τους δρόμους. Η 1 ώρα είναι το ελάχιστο. Το μετρό δεν θα κλείσει εκτός και αν υπάρχει λόγος ασφάλειας», επεσήμανε συμπληρωματικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα