Μεσολόγγι: Ο κρυφός άσσος στις έρευνες για την καραμπίνα - Ποια περιοχή «σκανάρουν» οι Αρχές

Μεσολόγγι: Ο κρυφός άσσος στις έρευνες για την καραμπίνα - Ποια περιοχή «σκανάρουν» οι Αρχές

Μπορεί ο 50χρονος κρεοπώλης να βρίσκεται στη φυλακή για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου, ωστόσο παραμένει ένα στοιχείο που θα «λύσει» δια παντός το θρίλερ: Η καραμπίνα από την οποία βλήθηκε ο 31χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, οι αστυνομικοί έχουν υπό στενή επιτήρηση τα πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής με οποιονδήποτε τρόπο στη δολοφονία του Μπάμπη.

Μάλιστα η ανακρίτρια αναμένεται να καλέσει τον κρεοπώλη τις επόμενες ημέρες για συμπληρωματική κατάθεση, αναμένοντας όλα τα δεδομένα από τα εργαστήρια και κυρίως την πιθανή εύρεση της καραμπίνας με την οποία δολοφονήθηκε ο Μπάμπης.

Η ανακρίτρια έχει δώσει εντολή να συνεχιστούν οι έρευνες για την καραμπίνα, υποστηρίζοντας το αίτημα της οικογένειας Κούτσικου, παρουσία και του εκπαιδευμένου σκύλου που εντόπισε τη σορό.

Η συγκεκριμένη ομάδα έρευνας, συνεπικουρούμενη από κάτοικο με βάρκα και ειδικό μηχάνημα που σκανάρει τον βυθό, συνεχίζει τις έρευνες στην περιοχή «Λυόμενα» και σε κανάλι όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κρεοπώλης πέταξε το όπλο.

Η έρευνα εστιάζεται στο εν λόγω σημείο καθώς εκεί αποκαλύφθηκε το στίγμα από το κινητό του Μπάμπη όσο βρισκόταν στα χέρια του κρεοπώλη, μετά τη δολοφονία του. Παράλληλα, σε πολύ μικρή απόσταση από το ίδιο σημείο βρίσκεται και το σπίτι του 36χρονου με τον οποίο ο κρεοπώλης αντάλλαξε μηνύματα τη βραδιά της δολοφονίας.

Παράλληλα, η έρευνα συνεχίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις, καθώς οι αστυνομικές και ανακριτικές Αρχές δεν έχουν καταλήξει ακόμη αν είχε συνεργούς ή όχι ο κρεοπώλης ή στο κίνητρο της δολοφονίας πρέπει να συνδεθεί η τοκογλυφία ή η αρχαιοκαπηλία.

Η... ομορφούλα σερβιτόρα

Τα τρία άτομα που συνελήφθησαν στο Μεσολόγγι και το Αιτωλικό για κατοχή ναρκωτικών ήταν γνώριμοι του κρεοπώλη που σκότωσε τον 31χρονο Μπάμπη Κούτσικο, ωστόσο η γνωριμία τους δεν συσχετίζεται με το έγκλημα.

Οι Αρχές Ασφαλείας του Μεσολογγίου διερεύνησαν εξονυχιστικά το ενδεχόμενο να υπάρχει συνάφεια ανάμεσα στους κατόχους των ναρκωτικών και το κίνητρο του 50χρονου κρεοπώλη, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Αξιωματικός, που μετέχει στις έρευνες, τονίζει στην «Πελοπόννησο»:

«Το Μεσολόγγι είναι μία μικρή πόλη και οι περισσότεροι γνωρίζονται μεταξύ τους. Ο φερόμενος ως δράστης του εγκλήματος έχει κι άλλους γνωστούς και φίλους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συνέπραξαν στον φόνο. Αντλήσαμε διάφορες πληροφορίες και μας οδήγησαν σ’ ένα μπαρ που κράχτης ήταν μία… ομορφούλα σερβιτόρα. Εκεί, λοιπόν, σύχναζαν πολλοί φίλοι και γνωστοί του κατηγορούμενου κρεοπώλη, αλλά και ο ίδιος ο κρεοπώλης. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν την αποδοθείσα στον 50χρονο εγκληματική ενέργεια με τους φίλους του και θαμώνες του μπαρ. Είναι γεγονός, πάντως, ότι σε αυτό τον χώρο συχνάζουν άτομα που επιδίδονται στο “σπορ” της χρυσοθηρίας και της αρχαιοκαπηλίας, αλλά ούτε καν ενδείξεις έχουμε ότι εμπλέκονται στη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου».

Κοντολογίς, οι ερευνητές της πολύκροτης υπόθεσης κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι το κίνητρο της στυγερής δολοφονίας ήταν τα δανεικά που χρωστούσε ο κρεοπώλης στον Μπάμπη.

Η δικογραφία είναι ακόμη ανοικτή, αλλά τα στοιχεία που εισφέρονται από την Ασφάλεια Μεσολογγίου δεν αλλοιώνουν την εικόνα που έχει σχηματισθεί για το αποτρόπαιο έγκλημα.

Οι διωκτικές Αρχές εκτιμούν ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο και πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα ο προφυλακισμένος Μάκης Ρήγας θα κληθεί από την ανακρίτρια και θα ενημερωθεί για την περαίωση της δικογραφίας.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα