Αγρότες: «Ζεσταίνουν» τις μηχανές των τρακτέρ για την κάθοδο στην Αθήνα την Τρίτη

Αγρότες: «Ζεσταίνουν» τις μηχανές των τρακτέρ για την κάθοδο στην Αθήνα την Τρίτη

Την είσοδό τους στην Αθήνα με τρακτέρ για το συλλαλητήριο της προσεχούς Τρίτης οργανώνουν οι αγρότες ενώ ενισχύουν τα μπλόκα και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με αποκλεισμούς δρόμων, λιμανιών και τελωνίων με τη κυβέρνηση να επιμένει πως δεν υπάρχει περιθώριο για επιπρόσθετες παροχές.

Κυρίως με λεωφορεία αλλά και με αυτοκίνητα αναμένεται να πραγματοποιήσουν την κάθοδό τους στην Αθήνα για το παναγροτικό συλλαλητήριο οι αγρότες της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Στις περισσότερες περιοχές τα συντονιστικά όργανα των αγροτικών συλλόγων έχουν συνεδριάσει και αποφάσισαν τα μεταφορικά μέσα τα οποία θα χρησιμοποιήσουν για την κάθοδό τους στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τριψήφιο αριθμό θα ξεκινήσουν την Δευτέρα τα δύο κεντρικά μπλόκα, της Καρδίτσας και του Πλατύκαμπου, θα προχωρήσουν προς το Κάστρο Βοιωτίας, όπου και θα στρατοπεδεύσουν.

Το πρωί της Τρίτης τα μπλόκα μαζί με τους αγρότες όλης της χώρας θα ξεκινήσουν με προορισμό την Αθήνα, όπου στις 18:30 έχει οριστεί συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Νωρίτερα, στις 17:30, θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση στην Ομόνοια.

Πώς θα ταξιδέψουν οι αγρότες
Με τα ΙΧ τους και από 1 έως 3 λεωφορεία, θα χρησιμοποιήσουν οι αγρότες από το μπλόκο των Νέων Μουδανιών της Χαλκιδικής για να κατέβουν στην πρωτεύουσα από νωρίς την ερχόμενη Τρίτη. Ο αριθμός των λεωφορείων δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος, καθώς ακόμη καταμετριέται ο αριθμός των συμμετεχόντων.

Παράλληλα, από ένα λεωφορείο θα μισθώσουν για να ταξιδέψουν την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στην Αθήνα οι αγρότες από τις περιοχές του Δερβενίου, του Λαγκαδά και των Σερρών, ενώ κάποιοι από αυτούς θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα με τα ΙΧ οχήματά τους

Με τα ΙΧ τους και με λεωφορεία θα κατέβουν στην Αθήνα και οι αγρότες από την Ημαθία.

Ωστόσο, οι συνάδελφοί τους από την περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα με ΙΧ και λεωφορεία, αποφάσισαν να κάνουν τη μεγάλη διαδρομή και με τα τρακτέρ τους. Έτσι, έξι τρακτέρ θα φύγουν νωρίς τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου από την περιοχή και θα διανυκτερεύσουν στη Βοιωτία.

Με ΙΧ, λεωφορεία και τουλάχιστον διψήφιο αριθμό τρακτέρ θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα για να διαμαρτυρηθούν και οι αγρότες από την Καρδίτσα.

Ακόμη, από τη Λάρισα στην Αθήνα αναμένεται να ταξιδέψει τριψήφιος αριθμός τρακτέρ, ΙΧ και λεωφορείων, καθώς οι αγρότες της Θεσσαλίας βρίσκονται στο μάτι του κύκλωνα μετά τις μεγάλες καταστροφές της κακοκαιρίας Daniel που χτύπησε σφόδρα την περιοχή τους τον περασμένο Σεπτέμβριο και επιθυμούν να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο.

Τέλος, από την περιοχή της Αλαμάνας στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν αγρότες με 20 τρακτέρ, δύο πούλμαν και τα ΙΧ τους.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα