Κορινθία: Ο πρωτόγονος τρόπος ζωής της πολύτεκνης οικογένειας – Νέο βίντεο από το λαγούμι 30 μέτρων

Κορινθία: Ο πρωτόγονος τρόπος ζωής της πολύτεκνης οικογένειας – Νέο βίντεο από το λαγούμι 30 μέτρων

Ένα νέο βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας από το παράπηγμα και το λαγούμι στο οποίο ζουν τα τελευταία χρόνια τα μέλη πολύτεκνης οικογένειας στην ορεινή Κορινθία. Όπως εξήγησαν οι ίδιοι, είναι μια «ομάδα Παλαιοχριστιανών» που ζουν ασκητικά και παραδοσιακά, μακριά από την τεχνολογική πρόοδο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο του STAR το παράπηγμά τους είναι φτιαγμένο με λάσπη, πέτρες και άχυρα. Οι χώροι είναι πολύ στενοί και στενάχωροι, χωρίς καμία θέρμανση, μόνο με ένα αυτοσχέδιο τζάκι με ξύλα.

Στο σπίτι ζουν 4 παιδιά ηλικίας 16,15, 6 ετών και ένα μωρό. Είναι μια εξαμελής οικογένεια. Οι αστυνομικοί δε, εντόπισαν και ένα τούνελ που έχουν σκάψει και καταλήγει σε μια εκκλησία.

Η ασκητική ζωή της οικογένειας και των παιδιών της, ήρθε στη δημοσιότητα μετά τη διένεξη με ομάδα κυνηγών, όταν και αποκαλύφθηκε το λαγούμι 30 μέτρων το οποίο οδηγούσε σε κατακόμβη και μέσω αυτής σε εκκλησία, στα πρότυπα των «παλαιοπιστών της Ρωσίας», όπως ανέφεραν.

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ένας 67χρονος μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου και υπέβαλε έγκληση σε βάρος άγνωστου δράστη που διαμένει κάτω από πρωτόγονες συνθήκες κοντά στο χωράφι του γιατί έβαλε φωτιά στο αγροτικό αυτοκίνητό του. Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστης του εμπρησμού είναι ένας 45χρονος άνδρας που μένει στην περιοχή.

Κορινθία: Εδώ ζούσε η πολύτεκνη οικογένεια τα τελευταία 3 χρόνια – Το λαγούμι 30 μέτρων είχε και δωμάτια
Μέλη της οικογένειας φέρονται να κυκλοφορούν με τόξα, βέλη και αυτοσχέδια όπλα, προκαλώντας καταστροφές σε χωράφια και αυτοκίνητα της περιοχής.

Τραυμάτισαν αστυνομικό και πυροβόλησαν στον αέρα
Το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν κατ’ οίκον έρευνα, παρουσία εκπροσώπου δικαστικής αρχής. Ο 45χρονος μαζί με την 22χρονη κόρη του, την 39χρονη σύζυγό του και ακόμη ένα άτομο νεαρής ηλικίας, αρνήθηκαν να επιτρέψουν την είσοδο των αστυνομικών για την πραγματοποίηση της έρευνας και ταυτόχρονα αντιστάθηκαν σθεναρά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η 22χρονη επιτέθηκε με ξύλινο αντικείμενο σε έναν αρχιφύλακα, χτυπώντας τον στο κεφάλι και τραυματίζοντάς τον.

Στη συνέχεια, με την χρήση σωματικής βίας και όπλων που πήραν στα χέρια τους από το σπίτι τους κατάφεραν να ματαιώσουν την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας και να διαφύγουν τρέχοντας προς άγνωστη κατεύθυνση. Σημειώνεται ότι κατά την διαφυγή τους πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό.

Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, φέροντας ελαφρύ τραύμα στο κεφάλι, όπου και παραμένει προληπτικά νοσηλευόμενος στο χειρουργικό τμήμα.

Η αστυνομική επιχείρηση, η περιπετειώδης καταδίωξη, το τούνελ και τα τόξα
Το πρωί της επόμενης ημέρας (12/2) πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφαλείας Κορινθίας, αλλά και ομάδα των ΕΚΑΜ Αττικής, για την αναζήτηση και σύλληψη των δραστών.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ύστερα από καταδίωξη σε παρακείμενα αγροτεμάχια του σπιτιού τους, ο 45χρονος δράστης, η 39χρονη σύζυγός του, η 22χρονη κόρη του δράστη και ο 15χρονος γιος του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., οι τέσσερις συλληφθέντες στην οικία όπου διέμεναν και στο χωμάτινο δάπεδο αυτής, είχαν διαμορφώσει και διανοίξει ένα υπόγειο τούνελ μήκους 30 μέτρων, που κατέληγε σε παρακείμενη ρεματιά. Αυτό το τούνελ χρησιμοποίησαν, προκειμένου να διαφύγουν την σύλληψη κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία τους, σε όμορο αυτοσχέδιο παράπηγμα – κατάλυμα που χρησιμοποιούσαν αλλά και στο αυτοκίνητο του 45χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ένα αυτοσχέδιο τυφέκιο,
2. ένα αεροβόλο όπλο,
3. 102 κυνηγετικά φυσίγγια,
3. 81 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, διαφόρων διαμετρημάτων (7.62 και 5,56),
4. 7 αυτοσχέδια τόξα και βέλη,
5. τέσσερα μαχαίρια και
6. ένα τσεκούρι.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, η 39χρονη είχε μαζί της το μόλις ενός έτους βρέφος της, αλλά και τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά της, μία 6χρονη και έναν 13χρονο.

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απειλή, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, ενώ οδηγούνται ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται με την συνδρομή και δύο αστυνομικών σκύλων, για τυχόν ανεύρεση επιπλέον στοιχείου μπορεί να ρίξει φως στην μυστηριώδη υπόθεση. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

«Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών» – Τι λέει ο πατέρας της πολύτεκνης οικογένειας

«Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών» δηλώνει ο 45χρονος πατέρας της πολύτεκνης οικογένειας.

«Είμαστε μια κοινότητα στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή των Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως σε όλες τις αβραμικές θρησκείες», δήλωσε ο 45χρονος στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα».

«Τη γυναίκα μου τη λέω αδελφή Σεβαστιανή και τον γιο μου αδελφό Νικόλαο. Είμαστε όλοι οι άνθρωποι αδέλφια», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν τέσσερις τέτοιες κοινότητες σε όλη την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε τον ίδιο και τους ομοϊδεάτες του «θρησκευτική μειονότητα».

Σχετικά με το επεισόδιο που έγινε το περασμένο Σάββατο και αποτέλεσε την αφορμή για την αποκάλυψη της υπόθεσης, υποστήριξε: «Ήρθε ένας λαθροθήρας το Σάββατο το βράδυ και κυνηγούσε σε απόσταση είκοσι μέτρων από μεμονωμένη οικία. Είχε εγκλωβίσει ένα γουρουνάκι και ήθελε να το δολοφονήσει».

Ερωτηθείς μάλιστα για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του και τα τόξα, ο ίδιος είπε πως δεν είναι όπλα, αλλά «τεχνουργήματα».

«Στην αρχαία Ελλάδα τα τόξα θεωρούνταν ντροπή, είχαν δόρατα οι αρχαίοι Έλληνες. Επί Ρωμανίας, επειδή είμαστε Ρωμιοί εμείς, που σημαίνει όχι Έλληνες, ήρθε το τόξο στο Βυζάντιο. Το τόξο λοιπόν το έχουμε και τον θυρεό μας, το οποίο μας διαφοροποιεί από τους Έλληνες. Είναι ένα τεχνούργημα, το φτιάχνουμε με παραδοσιακό τρόπο και δεν το αντιμετωπίζουμε ως όπλο, είναι σημάδι του πολιτισμού μας», τόνισε ο 45χρονος.

πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα