Αγρότες: Με τα τρακτέρ στην Αθήνα στο μεγάλο συλλαλητήριο της Τρίτης

Αγρότες: Με τα τρακτέρ στην Αθήνα στο μεγάλο συλλαλητήριο της Τρίτης

O κύβος ερρίφθη για τις αγροτικές κινητοποιήσεις καθώς «κλείδωσε» η απόφαση των αγροτών να κάνουν απόβαση στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους και να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο την επόμενη Τρίτη.

Την απόφαση για απόβαση στην Αθήνα επισφράγισε η πανελλαδική συνέλευση των αγροτών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 50 μπλόκα. Το πρωί της Τρίτης, οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα φτάσουν στο ζενίθ της κλιμάκωσης, καθώς με τρακτέρ, αγροτικά οχήματα, αλλά και λεωφορεία θα εισβάλλουν στην πρωτεύουσα.

Ήδη από χθες κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις και το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας τελεί υπό κατάληψη ενώ στα Μουδανιά χθες οι αγρότες εμφανίστηκαν με βαρέλια χωρίς πάτο και τα έριξαν στον δρόμο.

Στη συνέχεια επιχείρησαν να πάνε στο αεροδρόμιο Μακεδονία ωστόσο τους σταμάτησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αγρότες ανέφεραν πως πριν κατέβουν στη Αθηνά θα μιλήσουν  με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να ελέγχει η κατάσταση και να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν και ούτως η άλλως θα είναι μεγάλα.

Στόχος τους, όπως λένε, το αγροτικό συλλαλητήριο να μετρατραπεί σε παλλαϊκή κινητοποίηση.

Τα απομακρυσμένα από την πρωτεύουσα μπλόκα, θα έχουν εκείνη την ημέρα, το δικό τους στρατηγικό ρόλο στην κινητοποίηση που θα είναι πανελλαδικού χαρακτήρα.

Μέχρι την Τρίτη, οι αγρότες αποφάσισαν να παραμείνουν στα μπλόκα, συνεχίζοντας τους συμβολικούς αποκλεισμούς εθνικών οδών και το κλείσιμο δρόμων.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα