ΕΚΠΑ: Ξεκίνησε εισαγγελική προκαταρκτική έρευνα για την πτώση του server εν μέσω εξεταστικής

ΕΚΠΑ: Ξεκίνησε εισαγγελική προκαταρκτική έρευνα για την πτώση του server εν μέσω εξεταστικής

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διενεργείται ήδη αυτεπάγγελτη προκαταρκτική  έρευνα για την «πτώση» του server  στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Η Εισαγγελία, αν και αρχικά ανάμενε έγγραφη αναφορά για το επίμαχο περιστατικό, τελικά για να μην υπάρχει απώλεια χρόνου,  προκρίθηκε η αυτεπάγγελτη παρέμβαση διενέργειας ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Κατά την προκαταρκτική έρευνα θα διακριβωθεί ποια πρόσωπα είχαν πρόσβαση στο επίμαχο πληροφοριακό σύστημα του ΕΚΠΑ, όπως και  θα διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων και συγκεκριμένα αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παρακώλυσης λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων και της φθοράς ψηφιακών δεδομένων.

Η  προκαταρκτική εξέτασης θα διενεργήσει το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., υπό την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού και θα ληφθούν καταθέσεις μελών των πρυτανικών αρχών, ενώ παράλληλα  θα ζητηθεί να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία  αντίγραφο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης  η οποία αναμένεται  να  διενεργηθεί.

Πηγή: thestandard.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα