Βουλγαρία: Πώς έχασε τη ζωή του ο Έλληνας σκιέρ – Το λάθος της παρέας

Βουλγαρία: Πώς έχασε τη ζωή του ο Έλληνας σκιέρ – Το λάθος της παρέας

Σε σοκ είναι η τοπική κοινωνία της Φλώρινας στο άκουσμα της είδησης ότι ο Έλληνας σκιέρ που έχασε τη ζωή του στη Βουλγαρία ήταν ο Κωνσταντίνος Μόμτσης.

 Ο 36χρονος άνδρας, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβιτς, ήταν από την περιοχή της Φλώρινας.

 Ο 36χρονος ήταν λάτρης της ορειβασίας και των χειμερινών σπορ και ταξίδευε συνέχεια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η εξόρμηση στο Μπόροβετς της Βουλγαρίας, μαζί με τρεις φίλους του, έμελλε να είναι και η τελευταία.

 
 Πώς έγινε το κακό – Το λάθος των τεσσάρων σκιέρ
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Έλληνες σκιέρ κατέβηκαν το πιο απότομο σημείο της πλαγιάς με αποτέλεσμα να θαφτούν κάτω από τη χιονοστιβάδα.

Οι τρεις κατάφεραν να απεγκλωβιστούν αλλά δυστυχώς ο 36χρονος δεν τα κατάφερε. Ομάδα διάσωσης που συμμετείχε στην αναζήτησή του τον εντόπισε το απόγευμα της Δευτέρας (12/2) νεκρό.

 Στην επιχείρηση εντοπισμού του αγνοούμενου μετείχαν πάνω από 25 διασώστες βουνού με 4 σκύλους. Η χιονοστιβάδα εκτιμάται ότι είχε μήκος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Βουλγαρίας, το περιστατικό συνέβη στο σημείο «Markudjik 3», μια περιοχή που είναι δύσκολα προσβάσιμη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Έλληνες σκιέρ βρίσκονταν εκτός πίστας του χιονοδρομικού κέντρου και δεν έφεραν τον ειδικό πομποδέκτη για τις χιονοστιβάδες, που είναι υποχρεωτικός στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να βγει εκτός πίστας

 
Ο πομποδέκτης (γνωστός με το γαλλικό ακρωνύμιο ARVA) είναι ο Μηχανισμός Εντοπισμού Θυμάτων Χιονοστιβάδων, που επιτρέπει την ανίχνευση ενός θύματος χιονοστιβάδας θαμμένου κάτω από το χιόνι.

topontiki.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα