Θεσσαλονίκη: Μισό κιλό ζελατοδυναμίτιδας περιείχε ο φάκελος-βόμβα

Θεσσαλονίκη: Μισό κιλό ζελατοδυναμίτιδας περιείχε ο φάκελος-βόμβα

Επικίνδυνο εκρηκτικό μηχανισμό περιείχε ο ύποπτος φάκελος που απεστάλη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος προοριζόταν για μία πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης ενώ μόλις έγινε αντιληπτό το ύποπτο περιεχόμενο, ενημερώθηκαν άμεσα οι Αρχές και τα Δικαστήρια εκκενώθηκαν.

Όπως έγινε γνωστό, ο φάκελος ήταν παγιδευμένος και θα εκρήγνυτο μόλις τον άνοιγε ο παραλήπτης του. Περιείχε ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας.

Η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης που περιεχόταν μέσα στο φάκελο ήταν ικανή να επιφέρει ανθρώπινες απώλειες καθώς ζελατοδυναμίτιδας έφτανε το μισό κιλό. Υπήρχε μικρός πυροκροτητής και καλώδια ενώ η έκρηξη θα μπορούσε να κατεδαφίσει έως και έξι γραφεία.

Όπως είπε η δικαστική συντάκτης του MEGA, Άννα Κανδύλη, ο φάκελος δεν είχε ελεγχθεί και γι’ αυτό είχε περάσει και τελικά φτάσει στο γραφείο.

Η πρόεδρος μάλιστα, είχε δεχτεί απειλητικά μηνύματα κατά το παρελθόν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η υπόθεση που ίσως συνδέεται με αυτήν την ενέργεια –χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί-  είναι αυτή ενός ποινικού με «βαρύ» φάκελο.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε κάνει αίτημα για συγχώνευση των ποινών και το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από την πρόεδρο εφετών.

Το χρονικό

Λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι η πρόεδρος βρέθηκε στο γραφείο της, μετά από 10 ημέρες αναρρωτικής άδειας που είχε.

Ο φάκελος την περίμενε στον γραφείο της κι είχε φθάσει εκεί μέσω κούριερ, κι όχι με τα ΕΛΤΑ.

Ο στρατιωτικός, σύζυγος της, που ήταν μαζί της στο γραφείο για να την βοηθήσει να μεταφέρει φακέλους ήταν εκείνος που παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον φάκελο, καθώς ήταν πολύ φουσκωμένος και την παρότρυνε να περάσει από έλεγχο το περιεχόμενο του φακέλου.

Εκεί ο φάκελος πέρασε από X-Ray ακτίνες όπου αποκαλύφθηκε η συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα