Βαγγέλης Ρωχάμης: Πέθανε ο διαβόητος «πεταλούδας»

Βαγγέλης Ρωχάμης: Πέθανε ο διαβόητος «πεταλούδας»

Πέθανε εχθές στα 73 του χρόνια ο διαβόητος κακοποιός Βαγγέλης Ρωχάμης, ο Έλληνας «πεταλούδας» όπως τον αποκαλούσαν..
Ο Βαγγέλης Ρωχάμης πέρασε 22 χρόνια από τη ζωή του στις φυλακές, απέδρασε από αυτές 10 φορές, είχε καταδικαστεί κυρίως για ληστείες ενώ μέχρι το τέλος δήλωνε πως δεν είχε μετανιώσει για τίποτε απ’ όσα είχε κάνει.

Οι αποδράσεις
Μάιος του 1992 και ο Βαγγέλης Ρωχάμης μόλις έχει αποδράσει για πέμπτη φορά, αυτήν τη φορά από τις φυλακές Αλικαρνασσού στην Κρήτη.

Στην αστυνομία σημαίνει συναγερμός, όλες οι δυνάμεις της αναζητούν τον «Έλληνα πεταλούδα», σε ένα ανθρωποκυνηγητό που έμελλε να αποτελέσει την ιστορία της ζωής του.

Για έξι ημέρες η αστυνομία στην Κρήτη αναζήτα τον Ρωχάμη και τον συγκρατούμενό του Παναγιώτη Μηλιτσόπουλο. Τα μπλόκα στήνονται σε όλους τους κεντρικούς δρόμους του νησιού, με τις Αρχές εντέλει να τον εντοπίζουν και να του περνούν χειροπέδες.

Οδηγείται στο Δικαστικό Μέγαρο Ηράκλειου, με τον πρόεδρο της Έδρας να τονίζει ότι ο Ρωχάμης θα πρέπει να οδηγηθεί ξανά πίσω στις φυλακές. Το μειδίαμα του «πεταλούδα» είναι σαν να υποδεικνύει την σκέψη του, πως δεν υπάρχουν κάγκελα που μπορούν να τον περιορίσουν για καιρό.

«Κάνω τη δουλειά μου…»
«Εγώ κάνω τη δουλειά μου, η αστυνομία τη δικιά της και εσείς τη δική σας, αν και με κάποια υπερβολή, αν μου επιτρέπετε».

Καταδικασμένος για ληστείες, κλοπές, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, οπλοφορία, οπλοχρησία, που όμως πάντοτε φρόντιζε να υποδεικνύει ότι ουδέποτε κατηγορήθηκε για έγκλημα κατά ανθρώπινης ζωής.

Θα οδηγηθεί δεκάδες φορές στις δικαστικές αίθουσες, με την εξοικείωσή του να είναι εμφανής από την στάση του σώματος απέναντι σε κάμερες και φωτογραφικές μηχανές.

Τον Μάιο του 1996 θα συλληφθεί στο κρησφύγετό του στην Οινόη. Είχε αποδράσει από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών τον Αύγουστο του 1994.

Γεννήθηκε το 1951 και άφησε εχθές το μεσημέρι στο νοσοκομείο Χαλκίδας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα