Ιερώνυμος για γάμο ομόφυλων: Φαεινές ιδέες θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα

Ιερώνυμος για γάμο ομόφυλων: Φαεινές ιδέες θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα

«Η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στον λαό», σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ έκανε λόγο και για «φαεινές ιδέες» που «θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα».

Συγκεκριμένα, ο προκαθήμενος εκκλησίας είπε, ερωτώμενος σχετικά στον ΑΝΤ1:

«Μη ρωτάτε εμάς, να ρωτήσετε άλλους. Εμείς αυτό που είχαμε να πούμε και ζει η Εκκλησία και η Πατρίδα μας 2.000 χρόνια αυτό στηρίζουμε. Αυτοί που έχουν τις φαεινές ιδέες θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα. Η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στον λαό».

«Όχι» στην κλήση της Ιεράς Συνόδου και των μοναχών Αγίου Όρους

Σημειώνεται πως η πλειοψηφία της Βουλής είπε «όχι» στην κλήση της Ιεράς Συνόδου και της Μοναστικής Κοινότητας του Αγίου Όρους κατά τη διάρκεια της ακρόασης φορέων. Το αίτημα είχαν καταθέσει από κοινού η Ελληνική Λύση, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Λάζαρος Τσαβδαρίδης υπογράμμισε αρχικά ότι την ορθοδοξία στην Ελλάδα την εκφράζει μόνο η Εκκλησία της Ελλάδος, η Εκκλησία της Κρήτης και οι ιερές Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου ενώ -όπως είπε- το Άγιο Όρος είναι μοναστική κοινότητα και όχι Εκκλησία.

Προκειμένου να δικαιολογήσει το γεγονός ότι δεν κλήθηκε η Εκκλησία τόνισε ότι αυτή έχει τοποθετηθεί δημόσια με σχετικές ανακοινώσεις. «Στις Εκκλησίες της χώρας, κατά τη διάρκεια της Κυριακάτικης Λειτουργίας, διαβάστηκε εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου, με την οποία εκφράζεται η αντίθεση της Εκκλησίας στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών καθώς και στο ζήτημα της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Επίσης, έχει αποσταλεί σε όλους τους βουλευτές επιστολή από την Ιερά Σύνοδο για τις απόψεις της Εκκλησίας για το υπό εξέταση νομοσχέδιο», σημείωσε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει κάτι παραπάνω να προσφέρει επί του νομοσχεδίου, μολονότι «οι θέσεις της είναι σεβαστές και έχει το κατοχυρωμένο δικαίωμά της, να εκφράζεται ελεύθερα και να υπερασπίζεται τις θέσεις της».

Πηγή: thestandard.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα