Πολυχρονόπουλος: Η έρευνα για την «Κιβωτό» οδήγησε στον «Άλλο Άνθρωπο» – Οι μερίδες φαγητού και η καταγγελία από το 2013

Πολυχρονόπουλος: Η έρευνα για την «Κιβωτό» οδήγησε στον «Άλλο Άνθρωπο» – Οι μερίδες φαγητού και η καταγγελία από το 2013

Νέες αποκαλύψεις για τον δημιουργό της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωσταντίνο Πολυχρονόπουλο έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Μέχρι τώρα δεν έχουν υποβληθεί μηνύσεις και ως εκ τούτου δεν έχει ξεκινήσει έρευνα για απάτη, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή Live News, ενώ την ίδια ώρα ερωτήματα έχουν γεννηθεί για το τι θα γίνει με τις δωρεές και τα μεγάλα χρηματικά ποσά που έχουν δοθεί στην κοινωνική κουζίνα. Δεν αποκλείεται να ζητήσουν να τους επιστραφούν τα χρήματά τους.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο χρησιμοποιούνταν ετησίως 18.000 μπολάκια για το φαγητό, που προσφέρονταν και οι μερίδες που έχει δώσει μέχρι σήμερα είναι 18 εκατομμύρια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής του Mega «από τα βίντεο από τα συσσίτια δεν εμφανίζονται πουθενά 3 και 4 χιλιάδες άτομα σε καθημερινή βάση».

Ένα ακόμα ζητούμενο είναι πώς ξεκίνησε η έρευνα για τον «Άλλο Άνθρωπο». Όλα δείχνουν ότι η υπόθεση της «Κιβωτού» οδήγησε στην έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε όλες τις ΜΚΟ.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο «Άλλος άνθρωπος» επειδή δεν ήταν ΜΚΟ δεν είχε ελεγχθεί επί σειρά ετών από κάποια Αρχή. Φαίνεται όμως να υπήρχαν κάποιες ενδείξεις, που οδήγησαν στο να ξεκινήσει έρευνα.

«Είχα καταγγείλει τον Άλλο Άνθρωπο στον εισαγγελέα από το 2013»

Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερα στόματα ανοίγουν για τη δράση του «Άλλου Ανθρώπου», με τις αποκαλύψεις από τους εθελοντές να προκαλούν ερωτήματα.

Πίσω στο 2013 δύο άτομα, που για αρκετούς μήνες βοηθούσαν στην κοινωνική κουζίνα απευθύνθηκαν στις Αρχές αλλά δεν βρήκαν ανταπόκριση, σύμφωνα με το Mega.

Από τον πρώτο καιρό της παρουσίας τους στον «Άλλο Άνθρωπο» κατάλαβαν ότι διακινούνται πολλά χρήματα χωρίς αποδείξεις και χωρίς να πρόκειται για ΜΚΟ.

«Πήγαμε στους εισαγγελείς διαφθοράς να τον καταγγείλουμε και με τον τρόπο τους μας διώξανε. Ούτε μας είπαν παιδιά ελάτε να δώσετε μια ένορκη κατάθεση, να σας πάρουμε κατάθεση και ούτω καθεξής», τονίζουν οι δύο πρώην εθελοντές.

«Δε ξέρω, δεν έχει καταγραφεί πουθενά. Πήγαμε να καταγγείλουμε την όλη διαδικασία. Αυτά που είχαμε δει τέλος πάντων. Δηλαδή ξόδευε 10 ευρώ για το μαγείρεμα και τα χρήματα ήταν πολύ περισσότερα. Και δε ξέραμε που πηγαίνανε. Δεν ήταν ΜΚΟ. Διαχειριζόταν τα χρήματα όπως ήθελε», συμπληρώνουν.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα